Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ουρές ενδιαφερόμενων για κάλυψη 50 θέσεων 5 μηνών εργασίας στο δήμο Καβάλας


«Αυτή τη στιγμή εκτιμούμε ότι η ανεργία ξεπερνά στο νομό μας το 20%, είναι διαρθρωτική και απλωμένη. Και δεν εντοπίζεται απλώς στους νέους και στους ανειδίκευτους αλλά εξαπλώνεται σε όλες τις ηλικίες και ειδικότητες», είχε επισημάνει πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Παναγιώτης Τιάκας. Και αυτές τις μέρες επιβεβαιώνεται πλήρως, μετά την προκήρυξη θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου από τον δήμο Καβάλας και τις ουρές που σχηματίζουν οι άνεργοι για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Συγκεκριμένα ο δήμος Καβάλας ανακοίνωσε πως δέχεται αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα (50) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Καβάλας. Συγκεκριμένα θα προσλάβει για 5 μήνες σαράντα ένα άτομα στην υπηρεσία καθαριότητας, έναν λαμαρινά, έναν τεχνίτη βαρέων οχημάτων, πέντε οδηγούς απορριμματοφόρων και 2 χειριστές μηχανημάτων. Πενήντα θέσεις που έπεσαν σαν ζωογόνος βροχή στα στεγνά χωράφια της ανεργίας της Καβάλας. Από την πρώτη μέρα δημοσίευσης της προκήρυξης, δεκάδες συμπολίτες μας στήθηκαν στην ουρά για να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις προς το ΑΣΕΠ, από το οποίο θα γίνει η αξιολόγηση σε συνδυασμό με την εντοπιότητα, την οικογενειακή κατάσταση και την ανεργία που θα έχει ο κάθε υποψήφιος.

Όπως μας ενημέρωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, μέσα σε τρεις μέρες από την προκήρυξη του διαγωνισμού, 300 σχεδόν συμπολίτες μας έκαναν τα χαρτιά τους για τις 50 αυτές θέσεις. Αυτό δείχνει και το πρόβλημα που υπάρχει με τους άνεργους στην Καβάλα. Και σίγουρα τις επόμενες μέρες ο αριθμός αυτός θα πολλαπλασιαστεί. Χθες το μεσημέρι συγκεκριμένα πάνω από 60 συμπολίτες μας υπήρχαν στην ουρά, τόσο μέσα στο κτίριο του ΠΙΚΠΑ όπου μεταφέρθηκε το γραφείο εξυπηρέτησης του Πολίτη όσο και έξω από αυτό, για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και πολλοί ακόμη που δεν μπορούσαν να περιμένουν το άφησαν για τις επόμενες μέρες.

Απομένουν ακόμη 7 εργάσιμες μέρες για την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, αφού με την μεσολάβηση των αργιών του Πάσχα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων τελειώνει στις 6 Απριλίου. Από κει και μετά το ΑΣΕΠ θα αξιολογήσει τις αιτήσεις και μέσα σε 20 μέρες θα πρέπει να αναρτήσει τους επιτυχόντες. Άλλες 10 μέρες προθεσμία δίνονται για υποβολή ενστάσεων και μετά ο δήμος θα προβεί στις προσλήψεις που έχει αξιολογήσει το ΑΣΕΠ.

[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails