Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΒΑΛΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-1

Στρατηγική... ανατροπή!
Τρένο χωρίς... στάσεις μοιάζει η Καβάλα, η οποία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο γειτονικό ντέρμπι με την Ξάνθη. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι, που με δύο δικά του τέρματα (45΄, 67΄), ανέτρεψε το γκολ του Πόι (18΄) και έδωσε την ευκαιρία στους "Αργοναύτες" να... γλυκοκοιτάζουν τα πλέι-οφ.

Ο Γιάννης Ματζουράκης αποφάσισε να φορτώσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, χρησιμοποιώντας τρία αμυντικά χαφ. Για την Ξάνθη πρωταρχικός στόχος ήταν να μη δεχτεί γκολ και... ό,τι ήθελε προκύψει επιθετικά. Σε ένα τέτοιο κακό αγωνιστικό χώρο η δύναμη θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο και γι' αυτό τον λόγο οι τεχνίτες παίκτες της Καβάλας δυσκολεύτηκαν να παίξουν με την μπάλα κάτω.

Οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες και ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν το γκολ της Ξάνθης. Ο Πόι (18') εκμεταλλεύτηκε μια σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων και ξερό σουτ αιφνίδιασε τον Ιτάνζ ανοίγοντας το σκορ για τους ακρίτες.

Η ομάδα του Ντε Μος έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο 25' όταν ο Ρινκόν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την λάθος συννενόηση μεταξύ των Κωστούλα και Γκσμπούρνινγκ αλλά το άψυχο πλασέ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Σε αυτή τη φάση ο Γκσπούρνινγκ για δεύτερη φορά τραυματίστηκε στο κεφάλι (είχε προηγηθεί σύγκρουσή του με τον Σταθάκη) και γι' αυτόν τον λόγο έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Λυμπερόπουλου να παίρνει την θέση του.

Η Καβάλα ισοφάρισε στην πρώτη... έμπνευση του Ορούμα στον αγώνα, ο οποίος βρήκε με κάθετη πάσα τον Ονουάτσι που πλάσαρε τον Λυμπερόπουλο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου γράφοντας το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον τραυματισμό του Ιτάνζ, το πόδι του οποίου γύρισε σε ένα ελεύθερο βολέ εξαιτίας του κάκιστου αγωνιστικού χώρου. Η Καβάλα προσπαθούσε να βρει τα βήματά της σε ένα γήπεδο χωράφι, με τον Ονουάτσι να λύνει τον γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους.

Ο νιγηριανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζάγκι και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-1 στο 68'. Η Καβάλα παραλίγο να τριπλασιάσει τα τριπλασιάσει τα τέρματά της στο 73', αλλά ο Ντιέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ. Ο Ματζουράκης πέρασε στον αγώνα και τον Σουάνη μήπως και σώσει την παρτίδα, αλλά η ομάδα του ήταν εμφανώς επηρεασμένη και αναπόφευκτα υπέστη την 8η ήττα της μακριά από τα Πηγάδια.

Καβάλα - SKODA Ξάνθη 2-1
45΄, 67΄ Ονουάτσι - 18΄ Πόι

Καβάλα: Ιτάνζ (49΄ λ.τρ. Κατεργιαννάκης), Σιόντης, Οικονόμου, Φερέιρα, Μουρ, Ντομπρασίνοβιτς (29΄ Ντκικρόκ), Ντιέ, Ονουάτσι, Ρινκόν, Ορούμα (74΄ Λάκης), Σμόλαρεκ.
SKODA Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ (28΄ λ. τρ. Λυμπερόπουλος), Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι (77΄ Σουάνης), Σταθάκης, Φλίσκας, Στίνγκα, Μπούγκα, Στρμπα, Πόι, Ζιέντσουκ (63΄ Μάριτς).

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Κίτρινες κάρτες: Ορούμα - Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails