Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ολυμπιακός-Καβάλα 92-73

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και διέσυρε την Καβάλα με σκορ 92-73, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν στο εύκολο καλάθι στο β' ημίχρονο και καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι.

Η Καβάλα αντιστάθηκε για ένα ημίχρονο, όμως στη συνέχεια δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ανέλαβε στο β΄ημίχρονο να τρέξει την ομάδα του. Και όχι μόνο αυτό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σκόραρε κατά βούληση, σταματώντας στους 18 πόντους. Καταιγιστικός ο Σχορτσιανίτης που πέτυχε 16 πόντους σε ισάριθμα λεπτά. Από την μαχητική Καβάλα διασώθηκαν οι Παλάσιο (17π.) και Χαφ (11π.).

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η παρουσία του Σχορτιανίτη ήταν καταλυτική. Ο Big Sofo έκανε πάρτι μέσα στις δύο ρακέτες και οι συμπαίκτες του του έδιναν συνεχώς την μπάλα, με αποτέλεσμα σε εννιά μόλις λεπτά αγώνα να έχει πετύχει 14 πόντους με 6/6 δίποντα και 2/4 βολές. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 14-10 με καλάθι του Χαλπερίν, ενώ ο Σχορτσιανίτης ήταν αυτός που έκανε το 24-17, δίνοντας αέρα επτά πόντων στην ομάδα του. Ούτε και τότε όμως ο Ολυμπιακός ξέφυγε με τους Καβαλιώτες να μειώνουν σε 26-23 στο δεκάλεπτο.
Με τρίποντο, ο Αγγελόπουλος ισοφάρισε σε 26-26, προβληματίζοντας τον Γιαννάκη που έκανε αλλαγές για να βρει ρυθμό η ομάδα του. Με τον Χαφ να δίνει σημαντικές ανάσες, οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούν να διατηρούνται σε απόσταση αναπνοής, εγκλωβίζοντας στην άμυνα τους τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Σουντόφ δίνει δίνει το προβάδισμα στην Καβάλα με 31-33. Με σερί 7-0, οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν το 40-33, όμως τα πολλά λάθη τους δεν της δίνουν το δικαίωμα να ξεφύγει, από τη στιγμή μάλιστα που είναι απελπιστικά άστοχοι από την περιφέρεια (0/5).
Στο β' ημίχρονο, τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Ολυμπιακό που βρήκε λύσεις απέναντι στη ζώνη της Καβάλας. Οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Σκούνι Πεν έτρεξαν την ομάδα τους και ο Ολυμπιακός πήγε στο εύκολο καλάθι. Έτσι λοιπόν, η διαφορά με συνοπτικές διαδικασίες εκτοξεύτηκε στους 18 πόντους (72-54 γ' δεκάλεπτο ), με τον Κλέιζα να έχει πάρει το ρόλο του Σχορτσιανίτη. Πάντως, ο Λιθουανός στη συνέχεια έκατσε στον πάγκο, καθώς είχε εκνευριστεί, θεωρώντας ότι οι αντίπαλοι του προσπαθούσαν να τον σταματήσουν συνεχώς με σκληρά φάουλ.
Από εκεί κι έπειτα το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό ρόλο, καθώς η Καβάλα δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Θοδωρής Παπαλουκάς έκανε πραγματικό σόου, πετυχαίνοντας πολλούς συνεχόμενους πόντους. Με τρίποντο από τον Παπανικολάου στο 29΄, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 92-69, με το +23 να είναι η μέγιστη τιμή της διαφοράς.
Την παράσταση στο ΣΕΦ έκλεψαν πέντε οπαδοί του Ολυμπιακού που είχαν φορέσει περούκες - αφάνες, ακολουθώντας και το πνεύμα των ημερών. Ο καθένας στην μπλούζα του είχε κι από ένα γράμμα και όλοι μαζί έφτιαχναν το όνομα Chily. Ο Τζος Τσίλντρες ο οποίος ήταν με πολιτικά στον πάγκο μετά το τέλος του αγώνα, πήγε προς το μέρος τους και τους αποθέωσε.


Τα δεκάλεπτα: 26-23, 45-41, 72-54, 92-73

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 18(1), Πεν 4, Βούισιτς 13, Τεόντοσιτς 5(1), Σλούκας 5, Χαλπερίν 10, Κλέιζα 9(1), Μαυροκεφαλίδης 4, Παπανικολάου 5(1), Γλυνιαδάκης 3, Σχορτσιανίτης 16.

Καβάλα (Αλεξανδρής): Νίκου 3(1), Σουντόφ 10, Στεφανίδης, Αγγελόπουλος 3(1), Χαφ 11(1), Κόλινς 8, Κυρίτσης 7, Παλάσιο 17, Ραϊσεβιτς 11(1), Σιγκούνας, Τσέρανιτς 3, Γκούστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails