Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Περιστέρι-Καβάλα 73-68

Την παράδοση που το θέλει νικητή στην έδρα του συνέχισε το Περιστέρι, επικρατώντας της Καβάλας με 73-68 για την 15η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου παρότι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα βρίσκονταν μπροστά στο σκορ τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους φιλοξενούμενους στα τελευταία λεπτά, χάρη όμως στον πολύ καλό Γιώργο Τσιάκο μπόρεσαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα
Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή από την άλλη, παρουσιάστηκαν χωρίς τον αρχηγό τους, Σάββα Ηλιάδη και παρότι προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή στο τέλος, δεν μπόρεσαν τελικά να πάρουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους.

Εύκολο προβάδισμα
Σε μονόλογο των γηπεδούχων εξελίχθηκε το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τους Τσιάκο και Αρνολντ να βρίσκουν διαδρόμους στην αδύναμη άμυνα των φιλοξενούμενων και να παίρνουν από νωρίς κεφάλι στο σκορ (11-4). Οι παίκτες όμως του Βαγγέλη Αλεξανδρή άρχισαν να αντιδρούν και να ανεβάζουν στροφές, έχοντας τον Αλέξη Κυρίτση με καλή μέρα (11 πόντους στο δεκάλεπτο) και μπόρεσαν να ψαλιδίσουν τη διαφορά τελειώνοντας το δεκάλεπτο τρεις μόνο πόντους πίσω από το Περιστέρι.

Μαζί μέχρι το ημίχρονο
Τελείως διαφορετικό από άποψη παραγωγικότητας ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο με τον ρυθμό του παιχνιδιού να ανεβαίνει και το σκορ να εναλλάσσεται πότε με τους γηπεδούχους και πότε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν μπροστά. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή βελτίωσε σε όλους τους τομείς το παιχνίδι της και με μπροστάρη τον Κόλινς έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το Περιστέρι, πηγαίνοντας στο ημίχρονο με 36-35.

Περιστέρι από άλλον πλανήτη
Με ένα σερί 11-0 μπήκαν οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου στο τρίτο δεκάλεπτο και με εξαιρετική συνοχή και γρήγορο παιχνίδι ανάγκασαν σε πολλά λάθη τους αντιπάλους τους (εκπληκτικά τα ποσοστά αστοχίας της Καβάλας), οι οποίοι έχασαν εντελώς την ψυχραιμία τους. Το συγκρότημα του Περιστερίου με τον Γιώργο Τσιάκο ... να τα κάνει όλα και να συμφέρει έχτισαν εύκολα τη διαφορά των 12 πόντων, με την οποία πήγαν στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης.

Θρίλερ το τέλος
Το χαμένο έδαφος προσπάθησαν να καλύψουν οι φιλοξενούμενοι στο τέταρτο δεκάλεπτο και μειώνοντας τα λάθη τους στην αμυντική λειτουργία μπόρεσαν να πλησιάσουν τους περιστεριώτες στο καλάθι, οι γηπεδούχοι όμως είχαν τον τελευταίο λόγο παίρνοντας τη νίκη με 73-68.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails