Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ομολόγησαν και προφυλακίστηκαν για τη δολοφονία του Δημάρχου

Προφυλακιστέοι για το φόνο του δημάρχου

Τον δρόμο των φυλακών πήραν τη Δευτέρα, με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, οι δύο ταμίες του δήμου Παγγαίου που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημάρχου, Τριαντάφυλλου Κουκούδη.

Κατά την απολογία τους στον ανακριτή, ομολόγησαν πως σκότωσαν τον δήμαρχο επειδή -όπως ισχυρίστηκαν- τους πίεζε να βρουν τις 700.000 που έλειπαν από τα ταμεία του δήμου.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι πήραν οι ίδιοι τα χρήματα και υποστήριξαν πως ο δήμαρχος ήταν εκείνος που τα καταχράστηκε. Όπως είπαν, το τελευταίο διάστημα το θύμα τους πίεζε να υποθηκεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ακόμη και να σκηνοθετήσουν ληστεία προκειμένου να καλυφθεί η "μαύρη τρύπα".

Ο συνήγορος της πλευράς του θύματος, ωστόσο, καταγγέλλει πως το μεγαλύτερο μέρος του ποσού της υπεξαίρεσης καταχράστηκαν οι δράστες. Όπως υποστηρίζει ο Χρυσόστομος Δελάκης, οι ταμίες καρπώθηκαν ποσό ύψους 405.000 ευρώ, ενώ -όπως λέει- ακόμη και στην αγορά του φονικού όπλου προχώρησαν με ένταλμα πληρωμής από τον δήμο.

Για τον δήμαρχο, ο κ. Δελάκης υποστηρίζει ότι υπάρχουν αποδείξεις που φέρουν την υπογραφή του για ποσό 300.000 ευρώ που πήρε από το ταμείο, αφού με αυτά θα πλήρωνε εργολάβους που έκαναν έργα για λογαριασμό του δήμου, και θα τα επέστρεφε όταν θα εγκρίνονταν η χρηματοδότηση του έργου.

Από τα πρώτα στοιχεία από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών στα οικονομικά του δήμου, πάντως, προκύπτει ότι η υπεξαίρεση γινόταν συστηματικά και απροκάλυπτα τα τελευταία 3 χρόνια. Λαμβανόταν, ωστόσο, μέριμνα τα χρήματα να επιστρέφονται κάθε φορά, λίγο πριν τον καθιερωμένο έλεγχο.

[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails