Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Οι κατασκευαστές επίπλου Β. Ελλάδας αποφάσισαν αντίποινα στους αγρότες

Με αντίποινα προτίθενται να απαντήσουν στο "σαμποτάρισμα", όπως το αποκαλούν, της Furnidec από τους αγρότες, οι κατασκευαστές επίπλου της βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφασή τους, δεν θα επιτρέψουν την υλοποίηση της 23ης Agrotica (3-7 Φεβρουαρίου), παρατάσσοντας στους χώρους της έκθεσης τα 250 φορτηγά τους και μη αποσύροντας τα εμπορεύματά τους από τα περίπτερα.
Ο εκπρόσωπος της επιτροπής κατασκευαστών επίπλου Β. Ελλάδας, Άγγελος Στίνης, εξέφρασε την αγανάκτηση του κλάδου και υποστήριξε πως η Furnidec Business (22- 25 Ιανουαρίου), κινδυνεύει με αποτυχία. Όπως εξήγησε, οι περισσότεροι Βαλκάνιοι συνάδελφοί τους ακυρώνουν τα προκαθορισμένα τους ραντεβού, ισχυριζόμενοι ότι "αδυνατούν" να εισέλθουν στη χώρα μας.
"Περιμένουμε τη Furnidec, ώστε να πάρουμε μια οικονομική ανάσα και οι αγρότες αδιαφορώντας για τις παρενέργειες των πράξεών τους, λειτουργούν ως επιπλέον βαρίδιο στην επιβίωσή μας", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Στίνης.
Πάντως, από την πλευρά της, η διοργανώτρια Helexpo, εξετάζει νέους τρόπους εισόδου των Βαλκάνιων στη χώρα και δεν αποκλείεται να έρθουν τελικά στη Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο, σύμφωνα με την Τόνια Νικολαΐδου, που είναι υπεύθυνη διοργάνωσης της Furnidec Business.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Helexpo, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, τόνισε ότι μη πραγματοποίηση της Agrotica πλήττει βασικά την πόλη Θεσσαλονίκης αλλά και εταιρίες του αγροτικού κλάδου - εγχώριες και ξένες - και μετά τους ίδιους τους αγρότες. Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα εξεταστεί και σε κάθε περίπτωση θα γίνει κάθε προσπάθεια προκειμένου μια τέτοια ενέργεια να αποτραπεί.
Πάντως, όπως ανακοινώθηκε, τη Δευτέρα το πρωί η Επιτροπή Κατασκευαστών Επίπλου Β. Ελλάδας και οι εκθέτες της Furnidec θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.
[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails