Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ 71-58


Εκανε το χρέος του... Ο Αρης με υπηρεσιακό προπονητή τον Δημήτρη Πρίφτη και υπό το βλέμμα του Ντέβιντ Μπλατ στην κερκίδα λύγισε την αντίσταση της Καβάλας στο Αλεξάνδρειο και κέρδισε με 71-58. Μπετς και Ρίτσαρντσον ήταν οι καλύτεροι για τον Αρη, που μπαίνει τώρα σε ρυθμούς Μπλατ και ημιτελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό...
Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Δημήτρη Πρίφτη ο Ντράγκαν Λάμποβιτς και στις συζητήσεις το όνομα του Τζέρεμι Μάσεϊ έδωσε και πήρε! Ο Αρης κατέθεσε πρόταση στον Αμερικάνο πάουερ φόργουορντ και παλεύει με τις Σιένα και Μούρθια για την απόκτησή του. Υστερεί, για την ώρα, στο οικονομικό κομμάτι υπερτερεί σε όλα τα υπόλοιπα...

Κακό μπάσκετ, άδειαζε... στυλό ο Μπλατ!

Το πρώτο ημίχρονο είναι αλήθεια ότι δε θα το θυμόμαστε και για πολύ, καθώς το μπάσκετ ήταν αρκετά κακό και από τις δύο ομάδες. Παραγωγικά ήταν φτωχό καθώς έληξε 27-26 και το χαμηλό σκορ καταδεικνύει σε σημαντικό βαθμό το... θεαματικό του μπάσκετ που παρακολουθήσαμε. Ο Ντέιβιντ Μπλατ από την πρώτο γραμμή των επισήμων άδειασε 2-3 στυλό κατραγράφοντας σημειώσεις στο μπλοκάκι που κρατούσε και μάλιστα πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο για να μιλήσει στους παίκτες!

Η Καβάλα έκοψε τον αέρα στον Αρη καθώς ήταν ανταγωνιστική στο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 9-11 με τρίποντο του Χαφ. Οι «κίτρινοι» εγκλώβισαν τα επιθετικά ατού της Καβάλας και προηγήθηκαν με παλικαρίσιο καλάθι του Σκορδίλη με 16-11 στην πρώτη φάση του δευτέρου δεκαλέπτου, ακολούθως όμως έπαθαν αυτοί επιθετικό μπλακ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι με σερί 0-8 προηγήθηκαν με 16-19 και λίγο αργότερα με 18-24 με συνεχόμενα καλάθια του Γκούστας. Ο Αρης μείωσε.... με βολές και με ορισμένες προσωπικές ενέργειες του μαχητικού Ντικούδη μπήκε στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή.

Ανέβασε στροφές ο Αρης

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αρης μπήκε αποφασισμένος να παίξει καλύτερο μπάσκετ και η αγωνιστική του άνοδος του έφερε και μεγάλα προβαδίσματα. Με τον Μάιλς να παίρνει μπρος και να καταγράφει έξι μαζεμένους πόντους οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 35-30, τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Ρίτσαρντσον και ο Αρη έφτασε στο 29' στο +12 με 53-41. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν περισσότερο, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και τα αποτελέσματα τους στο παρκέ ήταν φανερά καλύτερα.

Ο Ραϊσεβιτς ύψωσε το... λάβαρο της αντεπίθεσης για την Καβάλα στο τέταρτο δεκάλεπτο και πετυχαίνοντας τους 13 πόντους της Καβάλας στην περίοδο της επέτρεψε να παραμένει ανταγωνιστική ως το 36' όταν και μείωσε σε 62-58 με καλάθι του Παλάσιο. Ως εκεί, όμως, ο Αρης έβαλε ορισμένα καλάθια που απογοήτευσαν την φιλότιμη Καβάλα και κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι του έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση με 71-58.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 27-26, 53-43, 71-58.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης) Κλαρκ 5 (1/5τρ., 4ασ.), Μάιλς 8 (4/15σουτ, 5ρ.), Μπετς 18 (5ρ., 5ασ.), Ρίτσαρντσον 16 (2), Χατζηβρέττας 5 (1), Ντικούδης 6, Σκορδίλης 4, Πάουνιτς 9 (3), Κακιούζης (8ρ.).

ΚΑΒΑΛΑ (Αλεξανδρής) Κυρίτσης 4, Στεφανίδης, Αγγελόπουλος 3 (1), Χαφ 6 (2), Κόλινς 10 (2τρ., 6ασ.), Ηλιάδης, Παλάσιο 2 (6λ., 5ασ.), Ραΐτσεβιτς 15 (2τρ., 7ρ.), Σιγκούνας, Τσέρανιτς 4, Γκούστας 14 (3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails