Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Α1 - Καλύτερη 5άδα της 11ης αγωνιστικής

Μεγάλες στιγμές και μεγάλα δράματα ζήσαμε και αυτό το Σαββατοκύριακο στο πτωχό (αλλά σπουδαίο σε μπάσκετ) πρωτάθλημά μας. Η επιλογή των πρωταγωνιστών ήταν για άλλη μια φορά πονοκέφαλος, ενώ ήταν πραγματικά κρίμα που οι σπουδαίες εμφανίσεις ορισμένων παικτών δεν συνοδεύτηκε από νικηφόρο αποτέλεσμα.
Πόιντ γκαρντ: ΝτεΖουάν Κόλινς (Καβάλα)
Ο τύπος είναι παλιοσειρά κι έχουν δει πολλά τα μάτια του – ό,τι πρέπει για ένα ντέρμπι επιβίωσης όπως εκείνο με τα Τρίκαλα. Με 14 πόντους, 6 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ έδωσε ανεκτίμητη νίκη στην ομάδα του.

Οι άλλοι: Στα Ιλίσια συγκρούστηκαν δύο από τους πιο συνεπείς παίκτες του πρωταθλήματος: Σάκης Καρύδας και Ιβάν Ζορόσκι, με νικητή τον δεύτερο. Ο φορμαρισμένος Τεόντοσιτς μάγεψε επί 14 λεπτά και μετά αποσύρθηκε για ξεκούραση.

Σούτινγκ γκαρντ: Κρις Μονρό (ΠΑΟΚ)
Στη σπουδαία νίκη του “Δικεφάλου” ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 19 πόντους, αλλά αυτό που μέτρησε περισσότερο ήταν το ζεστό χέρι από την περιφέρεια. Ο Αμερικανός είχε 5/6 τρίποντα, προκαλώντας πανικό στην άμυνα της ΑΕΚ.

Οι άλλοι: Ο Τζέιμον Λούκας δεν αποδίδει ως δυάρι-σκόρερ και ο ευφυής Γιώργος Μπαρτζώκας τον έχει βάλει σε πιο δημιουργικό ρόλο και του βγαίνει – απέναντι στην Ολύμπια είχε 8 ασίστ. Ο Μιλένκο Τέπιτς είναι ψηλός “άσος” που προσπαθεί να παίξει ως 2-3άρι. Με το Περιστέρι ήταν σούπερ σε σκορ, άμυνα, πάσα, ριμπάουντ.

Σμολ φόργουορντ: Κασίμπ Πάουελ (Τρίκαλα)
Ο Αμερικανός έχασε στην Καβάλα, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για το αντίθετο. Είχε 20 πόντους με 80% ευστοχία και 5 ριμπάουντ. Αν είχε και δημιουργικές αρετές, τα Τρίκαλα θα ήταν σε καλύτερη θέση.

Οι άλλοι: Ο Ντέβιν Σμιθ ήταν σταθερή πηγή κινδύνων για τον υπνωτισμένο Άρη. Ο Τζος Τσίλντρες έχει τόνους ενέργειας (4 επ.ριμπάουντ, 3 τάπες) και φέτος ξέρει τι να την κάνει. Ο Χρήστος Ταπούτος, απουσία Γκρέγκορι, χρειάστηκε να παίξει στο “3” και έκανε τα πάντα.

Πάουερ φοργουορντ: Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι)
Ο αρχηγός έχει ξαναβρει τη φόρμα του και απέναντι στον ΓΣ Ολύμπια ήταν σχεδόν τέλειος. 21 πόντοι, 4/4 βολές, 4/5 2ποντα, 3/5 3ποντα, 3 κερδισμένα φάουλ, 5-3 ριμπάουντ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο σε περίπου 24 λεπτά συμμετοχής.

Οι άλλοι: Αν ο Ηλυσιακός είχε νικήσει, ο Νίκος Παπανικολάου θα ήταν το 4άρι της εβδομάδας. Ο Έρτσεγκ συνεχίζει να εντυπωσιάζει στον Πανιώνιο, ενώ ο Μιχάλης Παραγυιός κλήθηκε να βοηθήσει στη ρακέτα και ήταν αποκάλυψη. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αδικείται στο βαθύ ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Μάικ Μπατίστ είναι τεράστια κλάση, αλλά αυτό το ξέρουμε.

Σέντερ: Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός)
Πάλι τα ίδια λέμε: ο Μαυροβούνιος είναι τανκ και δεν παίζεται με τίποτα. Με το Περιστέρι έσκισε το tendex με 20 πόντους και 100% ευστοχία σε κάτω από 15 λεπτά στο παρκέ.

Οι άλλοι: Ο Μαυροειδής τείνει να γίνει ο Πέκοβιτς των φτωχών (μεταξύ μας, είναι και καλύτερος ριμπάουντερ. Ο Χόμαν είναι ένα σπουδαίο επιθετικό όπλο, καθώς παίζει κοντά και μακριά, ενώ βλέπει και την πάσα. Ο Βουγιούκας επανήλθε στις μεγάλες εμφανίσεις – ήταν “άρχοντας” στο Αλεξάνδρειο. Τελος, ο Τσέρανιτς ήταν παρών στο πιο κρίσιμο ματς της εβδομάδας με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ
[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails