Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Συμμαχία Καβάλας - Βόλου - Ηρακλείου

Συνεργασία των τριών δήμων για κοινές διεκδικήσεις


Σε στενή συνεργασία αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δήμοι Καβάλας – Βόλου και Ηρακλείου Κρήτης, υπογράφοντας σχετικό μνημόνιο κι εγκαινιάζοντας τη συμμαχία τους με κοινή διεκδίκηση χρήσης των λιμανιών τους. Το μνημόνιο υπογράφηκε στη Θεσσαλονίκη και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, θα οδηγήσει τις τρεις πόλεις σε κοινές πρωτοβουλίες, με την αξιοποίηση διακρατικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων (INTERREG, EAST EUROPE κ.α.).

Στόχος της συνεργασίας μεταξύ των τριών δήμων είναι η προώθηση της τουριστικής προβολής τους, η εξασφάλιση περισσότερων πόρων, οι κοινές δράσεις στον πολιτιστικό τομέα και η βελτίωση των συνθηκών κάθε πόλης προς όφελος των κατοίκων της.

Ειδικότερα όσον αφορά στη χρήση των χερσαίων ζωνών των λιμένων, οι τρεις δήμαρχοι θεωρούν ζωτικής σημασίας την άμεση προώθηση του θέματος –ακόμα κι αν η επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση δημιουργεί προσωρινά εμπόδια στις όποιες διεκδικήσεις.

Ο δήμαρχος Καβάλας αισιοδοξεί ότι η τριμερής συμμαχία θα διευρυνθεί προσεχώς, με την προσχώρηση και άλλων πόλεων στη διαδημοτική συνεργασία που θα ισχυροποιήσει τη θέση των δήμων που συμμετέχουν με ανταλλαγή τεχνογνωσίας κι εμπειριών.
http://www.voria.gr/details.php?id=6239

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails