Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Άχνισαν τον τάρανδο και διαφήμισαν τα ντόπια προϊόντα

Το …άχνισμα του τάρανδου από κουραμπιέδες και καρβαλιές ενίσχυσε το γιορτινό κλίμα στην κεντρική πλατεία της Καβάλας σε μια εκδήλωση η οποία μέσω της ΝΕΤ διαφήμισε για μια ακόμη φορά τις τοπικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Από νωρίς πλήθος κόσμου και κυρίως μικρά παιδιά έδωσαν το παρών στην πλατεία όπου είχε τοποθετηθεί η εντυπωσιακή κατασκευή από φελιζόλ στην οποία είχε κολληθεί μεγάλη ποσότητα κουραμπιέδων και καρβαλιάς. Το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου Ποντίων Νέας Καρβάλης έδωσε μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση αφού παρά το κρύο οι μικροί χορευτές δεν πτοήθηκαν και χόρεψαν διάφορα ποντιακά και παραδοσιακά τραγούδια. Αξίζει να σημειωθεί πως το μήκος του τάρανδου είναι τέσσερα μέτρα και το ύψος του τρία μέτρα.

Οι μεγάλες διαστάσεις είναι και ο λόγος που απαιτήθηκε μεγάλη ποσότητα κουραμπιέδων προκειμένου να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του. Τα κέρατα έγιναν από «καρβαλιά», ένα ακόμη χαρακτηριστικό προϊόν της Νέας Καρβάλης, από σοκολάτα και πραγματική ελιά. Να σημειωθεί πως το άνοιγμά τους ξεπερνάει τα δύο μέτρα. Η ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της κρατικής τηλεόρασης έγινε λίγο μετά τις 9:30. Για την εκδήλωση μίλησε στους παρουσιαστές της εκπομπής ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματοβιοτεχνών Γιάννης Θωμαΐδης ενώ παρόντες ήταν εκ μέρους του δήμου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Κούτρας, ο πρόεδρος της ΔΑΝΕΚ Μιχάλης Χρυσομάλλης καθώς και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης. Με το σύνθημα του κυρίου Θωμαΐδη τα παιδιά που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία από νωρίς άρχισαν το άχνισμα!

Πέρα από τον τάρανδο βέβαια άσπρισαν και όλοι ήταν κοντά αφού ο αέρας μετέφερε την άχνη σε διάφορα σημεία. Η επιτυχία της εκδήλωσης ικανοποίησε τους διοργανωτές σύμφωνα με τους οποίους η δράση αυτή είναι μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για τα τοπικά γλυκίσματα της Νέας Καρβάλης. «Η Νέα Καρβάλη απέδειξε πως ενωμένη περπατά στο δρόμο της επιτυχίας» σχολίασε ο Γιάννης Θωμαΐδης «αφού ο …γλυκός αυτός τάρανδος έδειξε και φέτος με τον καλύτερο τρόπο πως τα τοπικά προϊόντα της περιοχής είναι μοναδικά.» Να σημειωθεί πάντως πως η κατασκευή αυτή θα παραμείνει στην κεντρική πλατεία μέχρι που να βρέξει, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία οι Καβαλιώτες αλλά και οι επισκέπτες να το δουν από κοντά[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails