Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Οι καβαλιώτες έδωσαν το παρόν στην δενδροφύτευση του περιαστικού δάσους

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Στην Άσπρη Άμμο και στην Περιμετρική, δύο παλιές πληγές του δάσους έκλεισαν




Σημαντική επιτυχία είχε το πρόγραμμα δενδροφύτευσης που προετοίμασε ο δήμος Καβάλας τις προηγούμενες μέρες. 3000 πεύκα και κουκουναριές ελπίζουμε να πιάσουν και να ομορφαίνουν σύντομα την περιοχή πάνω απο την ʼσπρη ʼμμου όπου επικεντρώθηκε η Κυριακάτικη δενδροφύτευση, που οργανώθηκε απο τον δήμο, αλλά και στην περιοχή πάνω από την Περιμετρική, όπου το καλοκαίρι είχε πάρει φωτιά.

"Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους Καβαλιώτες, για να δεντροφυτεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την πόλη μας" είπε ο Κωστής Σιμιτσής και συμπλήρωσε "πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πόσο σπουδαίο αγαθό είναι το πράσινο. Θα συνεζίσουμε την προσπάθεια με καινούργια εκστρατεία, μια και πολλά σημεία ακόμη θέλουν αναδάσωση. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μας για την συμμετοχή τους".

Πράγματι πολύς ήταν ο κόσμος που ανηφόρησε στις πλαγιές της ʼσπρης ʼμμου και της Περιμετρικής για να φυτέψει έστω και ένα δέντρο. Σύλλογοι, φορείς, οι πρόσκοποι, ο Ερυθρός Σταυρός, η αστυνομία, ο στρατός, η Πυροσβεστική αλλά και απλοί πολίτες μεμονωμένα, συμμετείχαν στο κάλεσμα του δήμου. Ευχαριστημένοι από την συμμετοχή του κόσμου και ο γενικός γραμματέας του δήμου Νίκος Καραπιπερίδης, ιδέα του οποίου ήταν η δενδροφύτευση, αλλά και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Τάσος Χατζηαναστασίου, που σε δηλώσεις τους τόνισαν το νόημα του εθελοντισμού που είναι αυξημένο στους Καβαλιώτες.

Απομένει και από όλους εμάς να υιοθετήσουμε από ένα δεντράκι και να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Και δεν είναι κακό να μαλώσουμε με όσους τα καταστρέφουν, αφού το ίδιο θα κάναμε αν κάποιος μας έκοβε τον αέρα που αναπνέουμε. ʼλλωστε είναι γνωστό ότι μέρος του αέρα που αναπνέουμε τον οφείλουμε στα δένδρα, που και τις πλαγιές συγκρατούν, και φιλτράρουν τον αέρα, και φυλάγουν λίγη δροσιά για να μας την προσφέρουν το καλοκαίρι.

http://www.evdomi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails