Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τηλεμαραθώνιος για τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου Καβάλας


ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΑΜΙΣΙΑΝΑ

Θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με συμμετοχή πέραν του δήμου, του Ροταριανού Ομίλου "Νεαπολις" και των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών "Center TV" και "ENA Channel"

Η δημιουργία μιας κατασκήνωσης στην περιοχή των Αμισιανών απέναντι από το κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ φαίνεται πως έχει μπει στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής αφού ο σχετικός σχεδιασμός κάνει λόγο για μια πρότυπη μονάδα κατασκήνωσης για παιδιά με ιδιαιτερότητες. Η πρόθεση αυτή έρχεται να ενισχυθεί με την πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας "Νεαπολις" ο οποίος σε συνεργασία με τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς "Center TV" και "ENA Channel" και βέβαια το δήμο Καβάλας, διοργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα ειδικό τηλεμαραθώνιο για το σκοπό αυτό. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την κίνηση αυτή θα αποτελέσουν την βάση προκειμένου η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί. "Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία την οποία στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις και ο δικός μας όμιλος" αναφέρει σε σχετικές της δηλώσεις η διευθύντρια ενημέρωσης και ειδήσεων Εύα Πασαλίδου. Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του τηλεμαραθωνίου η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Δημιουργική απασχόληση... στην πράξη

Το οικόπεδο ανήκει στο δήμο Καβάλας και παραμένει αναξιοποίητο εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως ο σκοπός για τον οποίο γίνεται συζήτηση είναι αρκετά σοβαρός ώστε και η δημοτική αρχή να εμφανίζεται αισιόδοξη για την μελλοντική αξιοποίηση του χώρου αυτού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία μιας κατασκήνωσης ειδικά φτιαγμένης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καβάλας και βρίσκεται στον Αγιο Λουκά. Οι εγκαταστάσεις ωστόσο θα μπορούν να φιλοξενήσουν και παιδιά με ειδικές ικανότητες και από άλλες περιοχές ενώ έχει ήδη κατατεθεί και η σχετική πρόταση για απασχόληση κάποιων από τα παιδιά αυτά σε θέσεις στις οποίες θα μπορούν να ανταποκριθούν. Εξετάζεται παράλληλα και η απασχόληση των παιδιών αυτών μέσω κάποιων συγκεκριμένων δραστηριοτήτων όπως οι κατασκευές, η κηπουρική και άλλα.


http://www.evdomi.gr

1 σχόλιο:

  1. Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Η ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails