Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Φέτος η Νέα Καρβάλη θα φτιάξει έναν τάρανδο με κουραμπιέδες

ΘΑ ΑΧΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΤ

Το στόλισμα του ταράνδου θα γίνει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης, ενώ το άχνισμά του μια ή δυο μέρες μετά στην κεντρική πλατεία




Τα γιορτινά της ετοιμάζεται να φορέσει η Νέα Καρβάλη και να υποδεχτεί τα φετινά Χριστούγεννα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας και η ΔΑΝΕΚ. Κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στην κατασκευή του τάρανδου του Αϊ Βασίλη, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών της Νέας Καρβάλης Γιάννης Θωμαϊδης μέσω της συχνότητας του Studio 7, στο πλαίσιο της μεσημεριανής εκπομπής.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Νέα Καρβάλη θα φιλοξενηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο "Απόστολος Μαρδύρης" την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου. Από τις 11 το πρωί οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν στο στόλισμα του τεράστιου τάρανδου του Αϊ Βασίλη, μήκους τεσσάρων μέτρων και ύψους τριών μέτρων! Στο σώμα του τάρανδου θα τοποθετηθούν κουραμπιέδες, ενώ τα μήκους δύο μέτρων κέρατά του θα είναι φτιαγμένα από καρβαλιά. Οι πολίτες που θα δώσουν το παρών στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης στις 20 του Δεκέμβρη, θα έχουν την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να απολαύσουν άφθονο κρασί και παραδοσιακά εδέσματα, συνοδεία μουσικής και ποντιακών χορών από τον Ποντιακό Σύλλογο της περιοχής.Μία από τις επόμενες μέρες, τη Δευτέρα 21 ή την Τρίτη 22 του Δεκέμβρη, ο τάρανδος θα μεταφερθεί στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Καβάλας και με τη βοήθεια του κόσμου θα αχνιστεί, σε ζωντανή σύνδεση με την τηλεόραση της ΝΕΤ. "Θέλουμε να έρθει ο κόσμος να βοηθήσει στο άχνισμα του τάρανδου", επεσήμανε ο κ. Θωμαϊδης. "Όσο πιο πολλά παιδιά μπορούν, ας έρθουν την ημέρα εκείνη γύρω στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας να συμβάλλουν στην προσπάθεια. Όταν λοιπόν θα μας παίρνει η κάμερα της ΝΕΤ, όταν θα μας βλέπει όλη η Ελλάδα και θα ακούει για την Καβάλα μας, θέλουμε τα παιδιά να βοηθήσουν στο άχνισμα. Κάθε παιδάκι θα έχει τη δική του σακουλίτσα με άχνη, κι όταν δώσουμε το σύνθημα, όλοι μαζί θα πασπαλίσουμε τους κουραμπιέδες του τάρανδου". Η σύνδεση με την κρατική τηλεόραση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στο πλαίσιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής με τους κ.κ. Λυριτζή και Οικονόμου, με τη βοήθεια της δημοσιογράφου Βίκυς Κρητικού.

http://www.evdomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails