Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Wi-Fi Direct για λιγότερα καλώδια

Wi-Fi

Αν βαρεθήκατε να βλέπετε τα καλώδια που χρειάζονται για τη σύνδεση όλων των gadget σας αλλά και περιφερειακών του υπολογιστή, κάντε λίγο υπομονή γιατί πολύ σύντομα όλα θα αλλάξουν.

Η Wi-Fi Alliance που είναι υπεύθυνη για όλα τα πρότυπα ασύρματης δικτύωσης, μόλις ανακοίνωσε ένα νέο πρότυπο με την ονομασία Wi-Fi direct το οποίο προορίζεται για την άμεση διασύνδεση συσκευών που το υποστηρίζουν.

Το νέο πρότυπο θα κάνει την εμφάνιση του στα μέσα του 2010 υπό τη μορφή αναβάθμισης λογισμικού για αρκετές συσκευές που έχουν ήδη ασύρματη υποστήριξη ενώ θα περιλαμβάνεται σε αρκετά νέα προιόντα. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη Wi-Fi Alliance όπως η Sony, Intel, Apple, Nokia, Microsoft, Dell, είναι πιθανότερο να κυκλοφορήσουν πρώτες τέτοιες συσκευές ενώ μια ματιά στην ολοκληρωμένη λίστα δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για την επιτυχία του νέου προτύπου.

Οι χρήσεις της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι πάρα πολλές και σίγουρα αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πόσο εύκολη και πρακτική θα είναι η όλη διαδικασία.

http://www.otherside.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails