Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Λειτουργούν και δεν λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας

Πρωτοσέλιδο

Επτά ημέρες έμεινε κλειστός ένας από τους μεγαλύτερους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Καβάλας, ο Δημοτικός Σταθμός του Βύρωνα. Μετά το 7ήμερο που ο σταθμός δεν λειτούργησε επαναλειτούργησε χθες, από νωρίς το πρωί.
Το ότι δεν λειτούργησε για 7 ημέρες είναι γνωστό ότι οφείλεται στα προληπτικά μέτρα του Ελληνικού Κράτους σε σχέση με την νέα γρίπη. Πριν εφαρμοστεί το 7ήμερο της διακοπής λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού είχαν διαπιστωθεί πολλές περιπτώσεις κυρίως βρεφών-αλλά και νηπίων-τα οποία απουσίαζαν, οι δε γονείς των παιδιών αυτών δήλωσαν στους υπευθύνους των παιδικών σταθμών του Δήμου Καβάλας ότι τα παιδιά απουσίαζαν και γιατί είχαν πυρετό.
Χθες, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός που επαναλειτούργησε δέχθηκε τα μισά περίπου παιδιά από αυτά που είναι εγγεγραμμένα. Μεγάλη μείωση σημειώθηκε ειδικότερα στον τομέα των βρεφών.
Το γεγονός ότι τα παιδιά προσήλθαν στον Παιδικό Σταθμό αλλά κατά το ήμισυ τους, εξηγείται με την επιφύλαξη και τον φόβο των γονέων και όχι με το ότι παραμένουν άρρωστα.
Ίδια πάνω-κάτω είναι και η εικόνα που δημιουργήθηκε σταδιακά και στους υπόλοιπους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας. Ενώ δηλαδή δεν είναι άρρωστα μένουν στο σπίτι λόγω του φόβου για την νέα γρίπη.
Χθες, στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Βύρωνα οι απουσίες ήταν αρκετές αλλά λόγω του φόβου και της επιφύλαξης. Κλειστός παραμένει ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός της Νεάπολης, ο οποίος θα λειτουργήσει ξανά την ερχόμενη Δευτέρα. Βρίσκεται στην διαδικασία συμπλήρωσης 7 ημερών που πρέπει να μείνει εκτός λειτουργίας, για τον ίδιο λόγο που έκλεισε ο Παιδικός Σταθμός του Βύρωνα αλλά και πολλές τάξεις και τμήματα σε σχολεία της πόλης και του Νομού της Καβάλας.
Εκ των παιδικών σταθμών του Δήμου Καβάλας διαπιστώνεται ότι σε όλους τους υπόλοιπους παιδικούς σταθμούς δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γρίπης, πολύ δε περισσότερο νέας γρίπης. Παρόλα αυτά, λείπει σταθερά μεγάλος αριθμός βρεφών και νηπίων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 4ου Παιδικού Σταθμού, όπου τις τελευταίες 10 ημέρες οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να απουσιάζει σε μόνιμη βάση το 1/3 της δύναμης παιδιών του Σταθμού. Και στον 4ο Παιδικό Σταθμό υπάρχει μεγάλη μείωση στην προσέλευση των βρεφών, αλλά ευτυχώς, όπως ακριβώς δίνονται τα στοιχεία στους παιδικούς σταθμούς, δεν υπάρχουν άρρωστα παιδιά, πολύ δε περισσότερο παιδιά με πυρετό.
Στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας υπάρχει μία γενική μείωση στην προσέλευση και των βρεφών και των νηπίων. Κατά τα άλλα, η κατάσταση είναι ομαλή, υπάρχουν όμως ανησυχίες ότι αυτή η περιορισμένη προσέλευση θα είναι ακόμη υψηλότερη όσο περισσότερο μπαίνουν στην χειμερινή περίοδο.
Παιδίατρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας περιοδεύει κάθε μέρα στους παιδικούς σταθμούς συζητώντας με το προσωπικό, ενώ ενημερώνεται για τους λόγους για τους οποίους απουσιάζουν τα παιδιά και τα βρέφη.
Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί λίγο πριν από την περίοδο των εορτών. Έχει σχέση με όλη την συζήτηση και την παρόμοια εικόνα που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα σχετικά με την νέα γρίπη.

http://www.proininews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails