Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

«Πάγωμα» τελών από τον δήμο Καβάλας


Σε πάγωμα όλων των δημοτικών τελών για το 2010 προχωρά ο δήμος Καβάλας, βοηθώντας έτσι τους πολίτες του στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του ερχόμενου έτους, την προσεχή Δευτέρα, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής ανακοίνωσε δύο πρωτοβουλίες που απευθύνονται αφενός σ’ όλους τους δημότες κι αφετέρου στην περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων πολιτών. Ακόμη, μέσω μειώσεων ειδικών κατηγοριών τελών –όπως ανακοινώθηκε- βοηθούνται και οι επαγγελματίες της Καβάλας.
Ειδικότερα:
Οι πολίτες θα πληρώσουν το 2010 τα ίδια τέλη που πλήρωσαν και το τρέχον έτος. Επιπλέον, για ειδικές κατηγορίες πολιτών προβλέπονται μειώσεις στην πληρωμή των τελών, ενώ μειώνονται και τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες –σε μια προσπάθεια να τονωθεί η χειμαζόμενη τοπική αγορά.
Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά στην εισαγωγή ενός νέου μέτρου, που στοχεύει στη στήριξη των οικογενειών και των πολιτών που αδυνατούν ν’ αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους (πληρωμές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου, νερού), οι οποίοι θα διευκολύνονται από το Κέντρο Πρόνοιας του δήμου Καβάλας στην εξόφληση των λογαριασμών και θα επιστρέφουν τα αντίστοιχα ποσά όποτε μπορέσουν!
Ο προϋπολογισμός του δήμου Καβάλας για το 2010 ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 85% αφορά ανελαστικές δαπάνες (μισθοδοσία κ.ά.). Ο δήμος δίνει βαρύτητα στο κοινωνικό έργο, χρηματοδοτώντας με επιπλέον 200.000 ευρώ το Κέντρο Πρόνοιας (σε σχέση με το 2009), ενώ πρόσθετες αυξήσεις προβλέπονται τόσο για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη όσο και για το αναβαθμισμένο Φεστιβάλ Φιλίππων.
Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Σιμιτσής, ο δήμος Καβάλας προτίθεται να προωθήσει ακόμα περισσότερο δραστηριότητες επιχειρηματικής φύσης –μέσω των δημοτικών του επιχειρήσεων- με στόχο την εξασφάλιση μεγαλύτερων εσόδων για τον δήμο.
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails