Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Δυο ακόμη περιστατικά γρίπης στο Ν. Καβάλας... Καθησυχαστικές οι αρχές!!!

Αλλά δύο νέα περιστατικά της γρίπης Η1Ν1 επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Kavalanet ο αντινομάρχης Καβάλας Θανάσης Βαφειάδης. Πρόκειται για δύο μαθητές έναν μαθητή λυκείου και ένα μαθητή δημοτικού σχολείου. Όπως όμως φαίνεται για τις αρμόδιες αρχές «δεν αποτελεί είδηση εάν σε τυχαίους ελέγχους βγαίνουν κάποια δείγματα θετικά η σε δειγματοπολειπτικούς ελέγχους. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι να μην έχουμε περιστατικά βαριά τα οποία θα πρέπει να νοσηλευτούν και θα πρέπει να μπούνε σε μονάδες αν υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα του ιου. Από κει και πέρα νομίζω ότι είναι η ώρα να αποδεχθούμε ότι η συγκεκριμένη ετοιμότητα μας για τους εμβολιασμούς τίθεται σε δοκιμασία διότι θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε».

Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν τώρα οι αρμόδιες αρχές στο ιστορικό των απουσιών στις τάξεις των παιδιών αλλά και παράλληλα παρακολουθούν την πορεία των απουσιών από δω και πέρα. Σύμφωνα με τον κ. Βαφειάδη «επειδή υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο ανιχνευσιμότητας γιατί πρέπει πρώτα να διαπιστωθούνε ότι σίγουρα και οι δύο περιπτώσεις απουσιών δεν είναι σημαντικές. Θα συγκεντρωθούν όλες οι απουσίες από την επιθεώρηση την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια θα σταλούν στο σύνολο τους στο υπουργείο και έχουμε μία υποχρέωση να ελέγξουμε αν όλες οι απουσίες οι οποίες διαπιστώνονται είναι και πραγματικά απουσίες γρίπης. Και τότε θα αποφασίσουν από κάτω και θα έρθουν οι εντολές οι οποίες θα λένε ότι κάποια σχολεία έχουνε παραπάνω από τα ανεκτά κρούσματα γρίπης βέβαια για να προβούμε σε κλείσιμο των σχολείων μας».
Το θέμα πάντως των περιστατικών γρίπης στο Νομό Καβάλας όπως φαίνεται τυγχάνει περίεργης αντιμετώπισης καθώς δεν δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα από ορισμένα μέσα ενημέρωσης ή ακόμη ακόμη γίνεται και προσπάθεια απαξίωσης του. Σε τηλεφωνική της δήλωση στο Kavalanet η αρχισυντάκτης του ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση του τηλεοπτικού σταθμού με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στον όμορο με της Καβάλας Νομό Σερρών, κα. Ελένη Μωραΐτη υπογράμμισε :«Υπάρχει επικοινωνία με τη Νομαρχία η οποία και είναι αρμόδια για να κλείνει τα σχολεία, όπως έκλεισε ένα σχολείο εδώ ένα τμήμα της δευτέρας τάξης στο 24ο Δημοτικό Σχολείο με απόφαση του Νομάρχη. Και αυτό γιατί υπήρχαν 15 παιδιά και τα 14 έλλειπαν. Πήραν δείγματα από τα παιδιά αυτά, δύο δείγματα πήρανε και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο ιός Η1Ν1. Επικοινωνήσαμε με το ΕΚΕΠΙ της Βόρειας Ελλάδας και την κα. Λεπτοκαρύδου η οποία μας επιβεβαίωσε όχι μόνο τα συγκεκριμένα κρούσματα αλλά και 4 ακόμη κρούσματα, σύνολο δηλαδή 6. Αυτό έγινε την Παρασκευή που μας πέρασε. Για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σερρών το θέμα της γρίπης Η1Ν! αποτελεί όχι απλά είδηση αλλά την πρώτη είδηση. Όχι για να σπείρουμε τον πανικό αλλά για να ήμαστε ενημερωμένοι, να θυμηθούμε και πάλι τους τρόπους που θα πρέπει να προφυλάσσεται ο καθένας να θυμόμαστε τις οδηγίες, ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας να μην βρισκόμαστε σε μέρη με πολύ κόσμο κα. και αυτές τις οδηγίες κάθε φορά η κα. Λεπτοκαρίδου μας τις θυμίζει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails