Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

"Κόβει" την δωρεάν διέλευση αναπήρων

"Κόβει" την δωρεάν διέλευση αναπήρων ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.
Την ανυπακοή της στην αυθαίρετη, όπως την αποκαλεί, απόφαση της Ιδιωτικής Εταιρείας Αιγαίου να προβεί στη διακοπή του μέτρου της δωρεάν διέλευσης των επιβατικών αναπηρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).
Ζητά παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών Γ. Παπακωνσταντίνου και Δ. Ρέππα για την επίλυση του θέματος.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου για την εξαίρεση των επιβατικών αυτοκινήτων, που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία από την καταβολή τέλους στα διόδια, ενός μέτρου που αποσκοπεί στην ελάφρυνση της ήδη βεβαρημένης οικονομικής κατάστασης των ατόμων με αναπηρία, η ιδιωτική εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. δηλώνει πως θα προβεί στη διακοπή του μέτρου στο τέλος του μήνα Οκτωβρίου.
Η εταιρεία, όπως υπογραμμίζει η ΕΣΑμεΑ την ενημέρωσε ότι από τις 18 Νοεμβρίου 2009 δεν θα δέχεται τη δωρεάν διέλευση των επιβατικών αναπηρικών αυτοκινήτων.
Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της, η ΕΣΑμεΑ αναφέρει ότι με επιστολή της "στους κυρίους Γ. Παπακωνσταντίνου, υπουργό Οικονομικών και Δ. Ρέππα, υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων τους εξέφρασε με έκπληξη και αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία για την ακύρωση των ευνοϊκών αυτών ρυθμίσεων και ζήτησε από τους υπουργούς να παρέμβουν και να προστατέψουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τα οποία θίγονται άδικα στο βωμό ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων.
Το εθνικό αναπηρικό κίνημα ζητεί την άμεση σύγκληση συνάντησης των συναρμοδίων Υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, του συνόλου των Ιδιωτικών Εταιρειών Εκμετάλλευσης Αυτοκινητοδρόμων και της Ε.Σ.ΑμεΑ., προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που θέτει η Ιδιωτική Εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.
Μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, η ΕΣΑμεΑ καλεί όλους τους δικαιούχους "να αντιταχθούν σε αυθαίρετες αποφάσεις και να μην προχωρούν στην καταβολή διοδίων στη συγκεκριμένη Εταιρεία και σε οποιαδήποτε Εταιρεία Εκμετάλλευσης Διοδίων".
Κλείνοντας, τονίζει ότι "η απάντηση του αναπηρικού κινήματος της χώρας στην αυθαιρεσία του ιδιωτικού τομέα είναι πλήρης ανυπακοή".

http://i-diadromi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails