Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Η λευχαιμία «χτύπησε» και τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο χώρο του ΝΒΑ και όχι μόνο η είδηση ότι ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ πάσχει από μία σπάνια μορφή λευχαιμίας, με την πρόγνωση πάντως να είναι ενθαρρυντική.

Με δηλώσεις του στο CNN ο πρώην άσος των Λος Αντζελες Λέικερς, παραδέχθηκε, μάλιστα, την Τρίτη ότι η διάγνωση είχε γίνει από τον περασμένο Δεκέμβριο και έκανε λόγο για χρόνια μυελοειδή λευχαιμία.

«Υπάρχει η πιθανότητα να ζήσεις κανονικά τη ζωή σου, χωρίς να προχωρήσεις σε δραστικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου» αποκάλυψε ο Τζαμπάρ ότι ήταν τα λόγια των γιατρών του και πρόσθεσε:

«Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που μοιραζόμουν την προσωπική ζωή μου, αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορώ να βοηθήσω να σωθούν ζωές».

Στόχος του Τζαμπάρ, ο οποίος ακολουθεί ειδική θεραπευτική αγωγή, είναι να αφυπνίσει τον κόσμο και να πετύχει ό,τι έχει κάνει ο πρώην συμπαίκτης του, Μάτζικ Τζόνσον, για το AIDS.

Ο Τζαμπάρ, πάντως, δεν είναι το πρώτο «θύμα» της ασθένειας στην οικογένεια του, καθώς ο έξι φορές πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς στο ΝΒΑ έχει χάσει από λευκαιμία τον παππού του και τον θείο του, ενώ είχε προσβληθεί και ο πατέρας του, ο οποίος πλέον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails