Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Αλεξανδρούπολη:Αγανάκτηση φιλοζωικών οργανώσεων για τον 71χρονο που πυροβόλησε και χτύπησε με σφυρί σκύλο.


Αγανάκτηση και οργή στους φιλόζωους της Αλεξανδρούπολης έχει προκαλέσει η ενέργεια 71χρονου στο χωριό Νίψα, ο οποίος με κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε και τραυμάτισε αδέσποτο σκυλί, ενώ στη συνέχεια το χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από αυτόπτη μάρτυρα που είπε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης πυροβόλησε χωρίς λόγο, δύο φορές με κυνηγετικό όπλο, αδέσποτο κυνηγετικό σκύλο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει, ενώ στη συνέχεια με ένα σφυρί το χτύπησε δύο φορές στο κεφάλι και το αφού το φόρτωσε στο αυτοκίνητό του, το μετέφερε σε άγνωστη περιοχή.

Ο 71χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο σκύλος έτρωγε τις κότες του, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ στο χώρο του συμβάντος περισυλλέγησαν δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, που θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Η ΚΙΒΩΤΟΣ» Αλεξανδρούπολης, σε ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την φρικαλέα ενέργεια και ζητά να πράξει το ίδιο όλη η κοινωνία της πόλης» και προσθέτει:

«Συγχαίρουμε τον ευαισθητοποιημένο πολίτη που κατήγγειλε την αποτρόπαια πράξη και συγχρόνως απευθύνουμε έκκληση προς όλους να συνεχίσουν να καταγγέλλουν περιστατικά και συμπεριφορές που μπορεί να αποβούν μοιραία για τη ζωή ενός ζώου, για την παρουσία του οποίου στους δρόμους ευθυνόμαστε μόνο εμείς, οι άνθρωποι. Παράλληλα, ζητούμε από την τοπική αυτοδιοίκηση του νομού να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, ξεκινώντας καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα και βεβαίως, δημιουργώντας σωστές και άρτιες υποδομές για την περίθαλψη και τη διαβίωσή τους» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails