Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

14 Νοεμβρίου 2009: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η Ασθένεια

Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης;

Ο Διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση, η οποία εμφανίζεται όταν το πάγκρεας παράγει λίγη ή καθόλου ινσουλίνη ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη που παράγεται.

Γιατί ανεβαίνει το σάκχαρο στο αίμα;

Το σάκχαρο στο αίμα ανεβαίνει εξαιτίας της απουσίας ή της μειωμένης δραστικότητας της ινσουλίνης. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας και βοηθάει τα κύτταρα να πάρουν τη γλυκόζη από την κυκλοφορία και να τη χρησιμοποιήσουν ως ενέργεια. Τα άτομα με Διαβήτη δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν σωστά τη γλυκόζη, όπως αυτό γίνεται στα φυσιολογικά άτομα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υπεργλυκαιμία, δηλαδή υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν αυτό συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν βλάβες στα αγγεία.

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη θα εγκατασταθεί ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην πλατεία Κοραή, από το οποίο θα γίνει εντυποδιανομή ενημερωτικού υλικού. Οι ενέργειες θα πραγματοποιηθούν μεν την ευγενική υποστήριξη της Sanofi-Aventis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails