Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Πρεμιέρα για τα Windows 7 στην ελληνική αγορά


Τα Windows 7 είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη έκδοση λειτουργικού συστήματος που έχει εκδώσει ποτέ η Microsoft. Ο λόγος θα πρέπει να αναζητηθεί στη παταγώδη αποτυχία της προηγούμενης έκδοσης που έφερε στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και ανάγκασε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να επανακάμψουν στις παλιές άδειες χρήσης των XΡ, κατόπιν της διαπίστωσης των αδυναμιών της πλατφόρμας των Vista. Τα νέα Windows κυκλοφορούν σήμερα διεθνώς και στην Ελλάδα.
Αντίθετα με τα Vista τα Windows 7 της Microsoft όχι μόνο λύνουν τα προβλήματα που προκάλεσαν τη δυσφήμηση των Vista, αλλά υπόσχονται να αποτελέσουν μία νέα ευέλικτη πρόταση που απαντά στις σύγχρονες υπολογιστικές ανάγκες κάθε τύπου χρήστη και κάθε είδους υπολογιστή. Το νέο λειτουργικό σύστημα κυκλοφορεί από σήμερα στην αγγλική έκδοση, ενώ τα Windows 7 στην ελληνική γλώσσα αναμένεται να διατεθούν στις 31 Οκτωβρίου.

Τα Windows 7 αντίθετα έχουν κερδίσει καλές κριτικές στις δοκιμαστικές εκδόσεις, καθώς ξεκινούν ταχύτερα, τρέχουν ακόμα και σε φθηνούς και “ελαφρύτερους” υπολογιστές netbook και υποστηρίζουν τις νέες οθόνες αφής multitouch. Από τις έξι διαφορετικές εκδόσεις των Windows 7, διαθέσιμες στα 32 και τα 64 bit, ορισμένες απευθύνονται σε εταιρικούς χρήστες και για τις αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ στα ράφια των καταστημάτων θα εμφανιστούν κυρίως τρεις από τις συνολικά έξι εκδόσεις του συστήματος: Home Premium, Professional και Ultimate.

Αντίθετα με την αμερικανική έκδοση, η Ευρωπαϊκή έκδοση θα έχει προεγκαταστημένο τον Ιnternet Εxplorer 8, δηλαδή το πρόγραμμα πλοήγησης στο internet της εταιρείας, για την ενσωμάτωση του οποίου η εταιρεία είχε καταδικαστεί σε πολύκροτη δικαστική απόφαση κατά το πρόσφατο παρελθόν από τα αμερικάνικα δικαστήρια ως πρακτική που στραγγαλίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά λογισμικού. Η Microsoft κατέθεσε πρόσφατα μια νέα αναθεωρημένη και βελτιωμένη πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ορίζει εκ νέου το πλαίσιο ενσωμάτωσης του web browser Internet Explorer (IE) 8 στα επερχόμενα Windows 7, κατά τρόπο απολύτως συμβατό προς τους ρυθμιστικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συνεπώς της ευρωπαϊκής αγοράς. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, οι χρήστες όταν αγοράζουν έναν υπολογιστή με Windows 7, θα έχουν προεγκαταστημένο τον ΙΕ 8, αλλά ωστόσο θα υπάρχει και η δυνατότητα εγκατάστασης του web browser της επιλογής τους.

Από σήμερα το νέο λειτουργικό σύστημα κυκλοφορεί στην αγγλική έκδοση στην ελληνική αγορά ενώ στην ελληνική θα κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου. Όπως αναφέραμε παραπάνω, στα καταστήματα είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις, αλλά για καθεμία υπάρχει και μία έκδοση αναβάθμισης (UPG – Upgrade), η οποία είναι κατάλληλη για την αναβάθμιση των χρηστών από τα Vista. Οι τελικές ενδεικτικές τιμές λιανικής (συμπεριλαμβανομένου φόρου) θα διαμορφωθούν ως εξής:

Windows 7 Home Premium 205 ευρώ
Windows 7 Professional 320 ευρώ
Windows 7 Ultimate 335
Windows 7 Home Premium Upgrade (UPG) 125 ευρώ
Windows 7 Professional Upgrade (UPG) 300 ευρώ
Windows 7 Ultimate Upgrade (UPG) 310 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails