Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Windows 7: ο Firefox πρώτος στο μενού επιλογής browsers

Mε τα Windows 7 η Microsoft θα προσφέρει για πρώτη φορά στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν με ποιο browser θα "σερφάρουν" στο Internet. Αυτό θα γίνει ενσωματώνοντας ένα πλαίσιο επιλογής των browsers, όπου θα μπορεί κανείς να εγκαταστήσει εναλλακτικές λύσεις του Internet Explorer.

Ως τώρα ήταν γνωστό ότι σε αυτό το πλαίσιο επιλογής θα ταξινομούνταν αλφαβητικά οι πέντε πιο δημοφιλείς browsers. Ωστόσο η Mozilla είχε τις ενστάσεις της, η Microsoft τις άκουσε και άλλαξε το μενού σύμφωνα με τις υποδείξεις της. Έτσι η προτεραιότητα στο μενού επιλογής θα γίνει με βάση το μερίδιο αγοράς του εκάστοτε browser. Έτσι στην πρώτη θέση θα πάει ο Firefox καθώς θα αγνοηθεί, απλά, η δυναμική του Internet Explorer.

Μετά τον Firefox θα ακολουθήσουν οι Chrome, Opera και Safari. Η εως τώρα ταξινόμηση ήθελε πρώτο τον Safari, ακολουθούμενο από τους Chrome, Internet Explorer, Firefox και Opera. Η σειρά μπορεί να έχει σημασία διότι ενδεχομένως οι χρήστες να "κλικάρουν" περισσότερο στον browser που βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Μια άλλη πρόταση που συζητήθηκε ήταν η τυχαία ταξινόμηση των browser. Έτσι κάθε χρήστης θα έβλεπε τους browsers με διαφορετική σειρά, αφού αυτή θα δομούνταν με ένα τυχαίο τρόπο. Οι κατασκευαστές έχουν πλέον διορία μέχρι τις 9 Νοεμβρίου για να καταθέσουν τις όποιες ενστάσεις έχουν.

Όταν παρθεί η τελική απόφαση το μενού επιλογής browsers θα διανεμηθεί μέσω του Windows update. H έκδοση των Windows 7 που θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου στην αγορά θα έχει προεγκατασμένο τον Internet Explorer 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails