Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

FORMULA 1 - Νέος πρόεδρος ο Τοντ


Ο Ζαν Τοντ είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), όπως αποφασίστηκε στο Παρίσι. Ο Γάλλος, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε γενικός διευθυντής στη Φεράρι, διεκδικούσε τον προεδρικό θώκο έχοντας αντίπαλο τον Φινλανδό παλαίμαχο παγκόσμιο πρωταθλητή των αγώνων ράλι, Άρι Βατάνεν.
«Ο Ζαν Τοντ εξελέγη πρόεδρος της FIA για μια τετραετή θητεία από τη Γενική Συνέλευση της FIA στην ετήσια συνεδρίασή της στο Παρίσι» γνωστοποίησε η διεθνής ομοσπονδία.
Ο Τοντ συγκέντρωσε 135 ψήφους, έναντι 49 του Βατάνεν, ενώ υπήρξαν συνολικά 12 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχε σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του τη στήριξη του προκάτοχού του-πλέον- Μαξ Μόσλεϊ, καθώς και των Μίκαελ Σουμάχερ και Μπέρνι Εκλστόουν. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα χαρακτήρισε θετική την εκλογή Τοντ στην προεδρία της FIA.
Στο μεταξύ ο Νικολά Σαρκοζί δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εκλογή αυτή όπως αναφέρεται σε μήνυμα της Γαλλικής προεδρίας:
«Ο Πρόεδρος χάρηκε ειλικρινά γι΄ αυτή την εκλογή. Είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο που η Γαλλία θα εκπροσωπείται στο υψηλότερο επίπεδο της διεθνούς αθλητικής ομοσπονδίας».
Τέλος,η Ελλάδα διατήρησε την θέση της στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (World Motor Sport Council), καθώς ο Βασίλης Δεσποτόπουλος επανεξελέξη μέλος. O πρόεδρος της ΕΛΠΑ κέρδισε για ακόμα μία φορά την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με μια θέση που αποτελεί υψηλή διάκριση για τη χώρα μας στον τομέα αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails