Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Fanis makes the difference!

Διαβόλου κάλτσα ο Βερπακόφσκις, αλλά ο Γκέκας είχε άστρο απόψε στο ΟΑΚΑ! Ο σούπερ Φάνης (καρέ τερμάτων) με την βοήθεια του Σαμαρά (κέρδισε πέναλτι, πέτυχε γκολ) οδήγησε την Ελλάδα στην ανατροπή (5-2) επί της Λετονίας και την έφερε πιο κοντά στα μπαράζ για το Μουντιάλ!Γκολ ποίημα από τον Γκέκα!
Αφεντικό από το ξεκίνημα η Ελλάδα! Πίεση ψηλά και γκολ ποίημα από τον Γκέκα ο οποίος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καραγκούνη νίκησε τον Βανίβις για το 1-0 στο 4΄!
Το γρήγορο γκολ του Γκέκα ανάγκασε τους Λετονούς να ανοιχτούν και να αναζητήσουν την ισοφάριση! Η Ελλάδα κινδύνεψε πήρε πολλά μηνύματα για τα κενά στην άμυνα τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι!
Μας «πάγωσε» ο Βερπακοφσκις!
Το είχε πει ο άσος του Εργοτέλη πως θα σκοράρει! Και το πέτυχε προκαλώντας ψυχρολουσία στο ΟΑΚΑ που έτσι κι αλλιώς ήταν παγωμένο λόγω της μικρής προσέλευσης του κόσμου.
Ο Βερπακόφσκις λοιπόν στο 12΄ με ανάποδο ψαλίδι έφερε το ματς στο 1-1 σε μια φάση που η ελληνική άμυνα παρουσίασε σημάδια αποσύνθεσης με συνεχόμενα λάθη!
Η Ελλάδα δεν έσκυψε το κεφάλι. Βγήκε ξανά στην επίθεση για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα και να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας. Ο Καραγκούνης σημάδεψε με μακρινό σουτ το δοκάρι στο 14΄.
Μονίμως από δεξιά!
Ήταν έντονη η τάση της ανάπτυξης από την δεξιά πτέρυγα κυρίως με τον Σεϊταρίδη να πλαγιοκοπεί αλλά και να απειλεί με μακρινά σουτ. Όμως οι Λετονοί είχαν τον τρόπο να κρατούν τον τερματοφύλακά τους μακριά από μπερδέματα και να βγαίνουν στην κόντρα.
Όπως στο 23΄ με τον Βερπακόφσκις να βρίσκει χώρο αλλά να πλασάρει άουτ με προβολή σε μια φάση επικίνδυνη για την άμυνα μας! Ο Γκέκας τρία λεπτά μετά αστόχησε με κεφαλιά, ενώ ο Λάιζανς με μακρινή λόμπα λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Τζόρβα στο 28΄.
Ξανά Βερπακόφσκις!
Το παιχνίδι απέκτησε περίεργο ρυθμό, η Λετονία εξακολούθησε να είναι επικίνδυνη, αλλά η Ελλάδα είχε χώρους να απειλήσει και το έκανε με το σουτ του Σαμαρά που κατέληξε άουτ στο 38΄.
Δυστυχώς όμως τα κενά από τη μεσαία γραμμή και προς τα πίσω ήταν πολλά, η ανάπτυξη μας προβλέψιμη και οι Λετονοί δεν χαρίστηκαν!
Πήραν προβάδισμα με τον Βερπακόφσκις να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής σε μια υποδειγματική αντεπίθεση στο 40΄!
Γκέκας και 2-2!
Με αλλαγές έγινε η εκκίνηση του δευτέρου μέρους για την Ελλάδα. Πατσατζόγλου και Αμανατίδης πήραν τις θέσεις των Τζιόλη και Σαλπιγγίδη, μολονότι υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ των παικτών και του τεχνικού επιτελείου.
Με το καλημέρα της επανάληψης, ο Σαμάρας κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από αντίπαλο στο 48΄ και ο Γκέκας από την άσπρη βούλα έκανε το 2-2, βάζοντας φωτιά στο ματς!
Χατ τρικ ο Φάνης, μπροστά η Ελλάδα!
Ο ρυθμός έγινε ξέφρενος και οι διεθνείς μας πίεσαν για να φέρουν τούμπα την κατάσταση, καθώς είχαν την δυνατότητα να το καταφέρουν και εντέλει το κατάφεραν!
Η Λετονία κλείστηκε στα καρέ της, η Ελλάδα απέκτησε δαιμονιώδη πρωτοβουλία και έφτασε στο 3-2 με τον Γκέκα να νικά για τρίτη φορά τον Βανίβις στο 57΄μετά από σέντρα του Τοροσίδη!
Ο Γκέκας βρέθηκε σε θέση βολής στο 65΄ και στο 72΄, αλλά ο Βανίβις τον νίκησε και γλίτωσε την Λετονία από το τέταρτο γκολ που θα αποτελείωνε την ομάδα του! Ο Σαμαράς «κλείδωσε» τη νίκη...
Ό,τι δεν μπόρεσε ο εκπληκτικός Φάνης, το πέτυχε όμως στο 73΄ ο Σαμαράς, ο οποίος με ψαλιδάκι σημείωσε το 4-2 και κλείδωσε τη νίκη για την Ελλάδα που πέτυχε μια συγκλονιστική ανατροπή!
...και ο Γκέκας την υπέγραψε!
Στις καθυστερήσεις του ματς ο άνθρωπος που κυριολεκτικά έκανε τη διαφορά έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα! Ο Γκέκας σκόραρε στο 91΄ με προβολή, έκανε το 5-2 και κέρδισε δικαίως το χειροκρότημα!

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ 5-2

4΄, 47΄, 57΄ , 90+ Γκέκας, 73΄ Σαμαράς – 12΄, 40΄ Βερπακόφσκις

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Τοροσίδης, Καραγκούνης (87΄ Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Τζιόλης (46΄ Πατσατζόγλου), Σαλπιγγίδης (46΄ Αμανατίδης), Γκέκας, Σαμαράς.
ΛΕΤΟΝΙΑ: Βανίβις, Κλάβα, Γκοπκς, Κολεσνισένκο, Λάιζανς, Ιβάνοφς, Κασάνοφς, Κάουνα, Βερπακόφσκις, Ρούμπινς (78΄ Σολονίκινς), Κάρλσονς (74΄ Γκρέμπις).
http://www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails