Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για απόσυρση – «πράσινα» τέλη

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα ζητήματα της απόσυρσης και των τελών κυκλοφορίας παλαιών και καινούργιων αυτοκινήτων, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τους ειδικούς όρους και τα κίνητρα για την απόσυρση παλαιών και ρυποβόρων αυτοκινήτων. Παράλληλα, θα καθοριστούν επιπλέον «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας για οχήματα με υψηλές εκπομπές ρύπων ή μεγάλη ηλικία.
Οι δηλώσεις της κ. Μπιρμπίλη ακολούθησαν τη συνάντηση που είχε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Αποκλειστικό θέμα της συνεργασίας ήταν η προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου της Κοπεγχάγης, όπου η Ελλάδα θα έχει μία πολύ σαφή θέση για νομικά δεσμευτική συνθήκη στη συνέχεια του Πρωτοκόλλου του Κιότο, τόνισε σε δήλωση της, η κ. Μπιρμπίλη.
Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου πραγματοποίησε επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην πλατεία Αττικής, μόνος του χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καμερών.
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε με υπεύθυνους του καταστήματος και πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν και διαπίστωσε την εικόνα που είχε και ο ίδιος για την ταλαιπωρία που υφίστανται, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες.
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εμπειρία των εργαζομένων για την εγκαθίδρυση ηλεκτρονικού συστήματος διακυβέρνησης.
Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό του ΙΚΑ και ενημερώθηκε για το τεράστιο πρόβλημα από την έλλειψη προσωπικού καθώς έχουν αρκετά χρόνια να προσληφθούν νέοι γιατροί.
Ακόμη, μίλησε με προσωπικό stage του ΙΚΑ και είπε ότι τόσο το θέμα των stage όσο και της ανεργίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πάγιο τρόπο από εδώ και πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails