Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΒΑΛΑ-Στο ρεύμα καθόδου της Ερυθρού Σταυρού εύκαμπτοι οριοδείκτες


Στο ρεύμα καθόδου της Ερυθρού Σταυρού
Εύκαμπτοι οριοδείκτες

Συνεργείο δημοτικών υπαλλήλων πραγματοποίησε χθες το πρωί αυτοψία στο ρεύμα καθόδου της οδού Ερυθρού Σταυρού, σε όλη την διαδρομή από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι το κεντρικό ταχυδρομικό κατάστημα. Τα ξημερώματα της Πέμπτης οι ίδιοι δημοτικοί υπάλληλοι επρόκειτο να εργαστούν για να τοποθετήσουν στην μέση του ρεύματος κυκλοφορίας καθόδου εύκαμπτους οριοδείκτες, 200 περίπου στον αριθμό.
Αυτοί οι οριοδείκτες τοποθετούνται μετά από απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων και τοποθετούνται μόνο στο ένα ρεύμα της οδού, αυτό της καθόδου. Αυτό συμβαίνει για την διευκόλυνση της κίνησης και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων το Σάββατο στην Λαϊκή Αγορά.
Οι εύκαμπτοι οριοδείκτες χρησιμοποιούνται στο μέσο του ρεύματος κυκλοφορίας ανάμεσα στις δύο λωρίδες ίδιας κατεύθυνσης και δεν επιτρέπουν στους οδηγούς των αυτοκινήτων να αλλάζουν λωρίδα. Κινούνται από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδρομής στην ίδια λωρίδα κατεύθυνσης και οι υπεύθυνοι του Δήμου Καβάλας ότι με αυτό το μέτρο η κατάσταση στην κυκλοφορία στον συγκεκριμένο δρόμο θα είναι πολύ καλύτερη αφού αν κάποιος παρκάρει στην μία από τις δύο λωρίδες αμέσως κλείνει η κυκλοφορία σε όλη την λωρίδα. Φοβούμενος λοιπόν ο οδηγός ότι θα δημιουργήσει πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα-από ότι δημιουργεί συνήθως-δεν θα παρκάρει προσωρινά.
Η παραπάνω κατάσταση εμφανίζεται κυρίως το Σάββατο στην Λαϊκή Αγορά. Με τους εύκαμπτους οριοδείκτες το πρόβλημα αυτό θα πάψει να υφίσταται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails