Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΒΑΛΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 95-78


Μεγάλη νίκη σημείωσε η Καβάλα, η οποία πιάνοντας εξαιρετική απόδοση επικράτησε πολύ εύκολα επί του Περιστερίου με 95-78 στην έδρα της, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1. Το συγκρότημα του Κώστα Πιλαφίδη ήταν από την αρχή του αγώνα σαφώς ανώτερο από την ομάδα των δυτικών προαστίων, η οποία δεν θύμισε σε καμία περίπτωση την εικόνα που έδειξε στην αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανιώνιο.
Μολονότι η αναμέτρηση είχε θεωρητικά το χαρακτήρα ντέρμπι, οι "Αργοναύτες" φρόντισαν να τη μετατρέψουν σε παράσταση για έναν ρόλο και στο τέλος γνώρισαν την αποθέωση από τους 1.600 οπαδούς τους που κατέκλυσαν το κλειστό της Καλαμίτσας. Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη έδειξαν εξ αρχής πως δεν... αστειεύονται, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό τους σʼ όλους τους τομείς του παιχνιδιού.
Ο υπʼ ατμών Ντμίτριους Αλεξάντερ φρόντισε να δώσει τις δικές του απαντήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις σκοράροντας ακατάπαυστα από το "ζωγραφιστό", ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ρίτσαρντ Σιλντς, που αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην περιφερειακή γραμμή των Καβαλιωτών. Παράλληλα, ο αρχηγός Σάββας Ηλιάδης πραγματοποίησε εξαιρετικό ντεμπούτο, δείχνοντας έτοιμος να επωμιστεί το ρόλο του ηγέτη.
Έτσι, η διαφορά παγιώθηκε σε διψήφια επίπεδα με το ημίχρονο να "κλείνει" στο 50-35. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πάτησαν ακόμα περισσότερο το... γκάζι εκτοξεύοντας τη διαφορά μέχρι και στο +31 (83-52). Έτσι, οι... υποτονικοί "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" το μόνο που κατάφεραν ήταν να ανακάμψουν στα τελευταία λεπτά, μειώνοντας τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα...

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 50-35, 76-50, 95-78.
ΚΑΒΑΛΑ (Πιλαφίδης): Νίκου 2, Αλεξάντερ 23 (1), Στεφανίδης 7 (1), Αγγελόπουλος 2, Χαφ 3 (1), Ουέιντ 14, Ηλιάδης 14, Σιλντς 17 (4), Ραΐσεβιτς 8, Τσέρανιτς 3, Γκούστας 2.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 17 (3), Ντάνιελς 4, Παπανικολόπουλος 8 (1), Μπράμος 11 (1), Μπεμπά, Αντώνης Μάντζαρης 2, Δεληγιάννης 7, Φάιζον 12 (1), Τσιάκος, Άρνολντ 17.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails