Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Μαρούσι-Καβάλα: 81-61

Το Μαρούσι δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος αλλά έκαμψε την αντίσταση της Καβάλας στο δεύτερο και επικράτησε με 81-61 στο κλειστό του Αγίου Θωμά στην πρεμιέρα της Α1.
Ο Μιχάλης Πελεκάνος πρωταγωνίστησε για τους νικητές με 16 πόντους, ενώ είχε ως άξιους συμπαραστάτες τους Μαυροειδή και Μπατή. Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Ουέιντ είχε 11 πόντους και ο Γκούστας 10.
Ο αγώνας
Παίζοντας πολύ καλή άμυνα και βρίσκοντας διαδρόμους προς το καλάθι οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη κατάφεραν να προηγηθούν με 6-12 στο ξεκίνημα του ματς, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους που ήταν επηρεασμένοι αρχικά κι από το ματς εναντίον της ΤΣΣΚΑ για της Ευρωλίγκα.
Οι "μπλε" κατάφεραν να κλείσουν προηγούμενοι με 19-20 το πρώτο δεκάλεπτο και το δεύτερο ήταν ντέρμπι, αφού οι "κίτρινοι" μπήκαν στο ματς αλλά δεν ανέτρεψαν τα δεδομένα με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το ημίχρονο ισόπαλο 36-36.
Το "κίτρινο" ξέσπασμα
Μεταμορφωμένο παρουσιάστηκε το Μαρούσι στην τρίτη περίοδο, αφού παίζοντας πολύ καλή άμυνα και έχοντας ως επιθετικά ατού τους Πελεκάνο και Μαυροειδή προηγήθηκε με 55-40 τρία λεπτά πριν τη λήξη της. Η Καβάλα αντέδρασε ρίχνοντας τη διαφορά στους 10 (60-50) στο τέλος του δεκαλέπτου, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν πλέον τον έλεγχο.
Έχοντας περιορίσει όλους τους παίκτες της Καβάλας πλην του Ουέιντ, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν ότι ήθελαν στην τελευταία περίοδο και κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 81-61 με αποκορύφωμα ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Καλάθη με το οποίο έληξε το ματς.
Τα δεκάλεπτα: 19-20, 36-36, 60-50, 81-61
Οι σκόρερ των δύο ομάδων:
Μαρούσι
(Μπαρτζώκας): Κις 7 (1), Γκόρντον 6 (1), Πελεκάνος 16 (1), Μπατής 9 (1), Χόμαν 5, Μαυροειδής 10, Καλάθης 5 (1), Κένταλ 6, Καϊμακόγλου 17 (1).
Καβάλα (Πιλαφίδης): Νίκου, Αλεξάντερ 5, Στεφανίδης, Αγγελόπουλος 2, Χαφ 7 (1), Γουέιντ 11, Σιλντς 17 (4), Ραϊσεβιτς, Τσέρανιτς 9, Γκούστας 10

Μετά το τέλος του ματς ο προπονητής του Αμαρουσίου Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: "Εξήγησα στους παίκτες μου ότι τα παιχνίδια της πρεμιέρας είναι 40 λεπτών. Στην αρχή δεν είχαμε υπομονή, κάναμε αρκετά λάθη και παίρναμε βιαστικά σουτ".
"Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε στην άμυνα, στα ριμπάουντ και τις ασίστ. Στους δύο τελευταίους τομείς καθορίστηκε το τελικό αποτέλεσμα. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί στο
Πρωτάθλημα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πίεση και να είμαστε συγκεντρωμένοι".
Από την πλευρά του ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Κώστας Πιλαφίδης δήλωσε: "Καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη χάσαμε τη συγκέντρωσή μας σε άμυνα και επίθεση".
Ο Έλληνας κόουτς είπε για τις κινήσεις που ενδέχεται να κάνει η ομάδα του: "Δεν υπάρχει κάποια πρόοδος στις μεταγραφές".

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails