Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-2 (video)


Το πρώτο ημίχρονο ανήκει ολοκληρωτικά στην Καβάλα, αφού ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, δεν δημιούργησε φάσεις και η μοναδική φορά που έκανε αισθητή την παρουσία του ήταν στο 37', με ένα σουτ του Λέτο πάνω από το δοκάρι. Αντίθετα, ο ΑΟΚ προειδοποίησε αρχικά για τις διαθέσεις του στο 12', με ένα σουτ του Ονουάτσι λίγο πάνω από το δοκάρι, και «χτύπησε» για πρώτη φορά με έναν «κεραυνό» του ίδιου παίκτη στο 21'.

Ο Νιγηριανός έκανε ό,τι ήθελε από τα δεξιά εκθέτοντας τον Βύντρα που δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει. Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων να αντιδράσουν στη συνέχεια ήταν... άκαρπη καθώς τα περίμεναν όλα από τις ατομικές εξάρσεις των Λέτο, Νίνη και Σισέ και έτσι έμοιαζε πιο πιθανό να γίνει το 2-0, παρά το 1-1. Και τελικά έτσι έγινε. Ο εκπληκτικός Ονουάτσι βρέθηκε εκεί που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και σαν σε προπόνηση πέτυχε στο 43' το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, στέλνοντας στα... ουράνια τους οπαδούς της Καβάλας, την ώρα που εκείνοι του Παναθηναϊκού παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι.

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι είσοδοι των Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη έδωσαν επιθετική πνοή στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά φάνηκε αμέσως, μόλις στο 56’. Τότε δηλαδή που ο Κατσουράνης σημείωσε το γκολ με κοντινή προβολή και έδωσε άλλο ρυθμό στην αναμέτρηση. Η Καβάλα συνέχισε να παίζει με την ίδια αγωνιστική προσήλωση, δείχνοντας ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα και πως ο προπονητής της έχει παράγει έργο, όμως το τέρμα που πέτυχε στο 56' ο... αρνητικός Κατσουράνης έπειτα από ασίστ του Νίνη, την ανάγκασε να οπισθοχωρήσει προκειμένου να κρατήσει το αποτέλεσμα, χωρίς να αυτό να σημαίνει πως έπαψε να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Το αντίθετο μάλιστα...

Τελικά και μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ορισμένες εκ των οποίων μπορούν να χαρακτηριστούν κλασσικές, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει, έστω και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων! Δράστης της ισοφάρισης, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και οπαδούς του "τριφυλλιού", ο Τζιμπρίλ Σισέ, που έπειτα από σέντρα του Κατσουράνη σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα, ενδεικτικό της μεγάλης του κλάσης και έσωσε την παρτίδα.

Διαιτητής: Παππάς (Αθήνας)
Κίτρινες: Ντομπρασίνοβιτς, Οικονόμου, Ψωμάς - Σαριέγκι

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Ντρομπρασίνοβιτς (80' Πόποβιτς), Ντικρόκ, Ρινκόν (71' Σουλτανίδης), Ορούμα, Ιωάννου (64' Μεντί), Ονουάτσι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Βύντρα, Μπιέρσμιρ (46' Σαλπιγγίδης), Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο (57' Καραγκούνης), Κατσουράνης, Νίνης, Γκάμπριελ, Λέτο (73' Ρουκάβινα), Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails