Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ελβετία-Ελλάδα

Η μεγάλη ώρα για την Εθνική Ελλάδος έφτασε. Στο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" της Βασιλείας, το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ δίνει κόντρα στην Ελβετία (21:30) τον πρώτο από τους τέσσερις εναπομείναντες "τελικούς" του 2ου ομίλου για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η μεγάλη ώρα για την Εθνική Ελλάδος έφτασε. Στο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" της Βασιλείας, το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ δίνει κόντρα στην Ελβετία (21:30) τον πρώτο από τους τέσσερις εναπομείναντες "τελικούς" του 2ου ομίλου για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Το ισχυρό εμπόδιο της Ελβετίας καλείται να ξεπεράσει η Εθνική ομάδα προκειμένου να κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Η αποστολή της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ στην Βασιλεία μόνο εύκολη δεν είναι, όμως υπάρχει αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα που θα φέρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πιο κοντά στη Νότια Αφρική.
Το γεγονός ότι Ελβετία και Ελλάδα ισοβαθμούν στην κορυφή του 2ου ομίλου με 13 βαθμούς, επιτρέπει στην Εθνική μας να παίξει για δύο αποτέλεσμα στο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" καθώς και με ισοπαλία θα παραμείνει επικεφαλής λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Άλλωστε το ίδιο ασπάζεται και ο Γερμανός εκλέκτορας, ο οποίος τόνισε: "Εμείς θέλουμε να νικήσουμε, αλλά και η ισοπαλία είναι καλή γιατί παραμένουμε πρώτοι".
Ο πρώτος "τελικός" κόντρα στους Ελβετούς αποτελεί το πιο δύσκολο τεστ καθώς στις εναπομείναντες τρεις αγωνιστικές του ομίλου, οι διεθνείς μας θα αντιμετωπίσουν τις Μολδαβία (εκτός), Λετονία (εντός) και Λουξεμβούργο (εντός). Αντιπάλους σαφώς υποδεέστερους από το συγκρότημα του Ότμαρ Χίτσφελντ. Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης είναι πως ο Ότο Ρεχάγκελ συμπληρώνει το Σάββατο οχτώ συνεχόμενα χρόνια στον πάγκο της Εθνικής ομάδας και στόχος του είναι να συνδυάσει αυτό το ρεκόρ με ακόμα μια επιτυχία.
Στα αγωνιστικά, ο 71χρονος τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των ανέτοιμων Γιώργο Καραγκούνη και Βασίλη Τοροσίδη, όπως και του Γιούρκα Σεϊταρίδη που βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση ομάδας. Στο αντίπαλο στρατόπεδο τα προβλήματα είναι ουκ ολίγα. Ο Γιοάν Τζουρού δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό του ενώ ο Σεντέρος δεν έχει καθόλου παιχνίδια στα πόδια του. Στο μεταξύ, εκτός αποστολής έμειναν οι Στρέλερ και Μπεχράμι.

Τα πλάνα του Ρεχάγκελ
Σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ο Ότο Ρεχάγκελ, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο της έκπληξης με την εφαρμογή πιο επιθετικογενούς συστήματος.
Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση ο Χαλκιάς ενώ οι σίγουροι στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Κυργιάκος και Α. Παπαδόπουλος με τους Μόρα και Παπασταθόπουλο να διεκδικούν την άλλη θέση. Ο Βύντρα θα αγωνιστεί ως δεξί μπακ και ο Σπυρόπουλος ως αριστερό.
Το δίδυμο στη μεσαία γραμμή θα συνθέτουν οι Κατσουράνης και Πατσατζόγλου ενώ στην επίθεση αναμένονται να εναλλάσσονται οι Χαριστέας, Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails