Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Γιάννη Ιωαννίδη


Σκληρή ανακοίνωση κατά του Υφυπουργού Πολιτισμού και αρμόδιου σε θέματα αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη εξέδωσε ο ΠΣΑΚ. Ο Σύνδεσμος ταυτίζει τη θητεία του άλλοτε σπουδαίου προπονητή με καταστροφική για το άθλημα του μπάσκετ ισχυριζόμενος χαρακτηριστικά:
«Μετά την πραγματοποίηση της έκτακτης Γενικής μας Συνέλευση οι παίκτες του μπάσκετ, πολλοί από αυτούς που ήταν και δικοί σας παίκτες κύριε Ιωαννίδη όταν διατελούσατε εσείς προπονητής και χάρη σε αυτούς βρίσκεστε στη θέση του Υπουργείου Αθλητισμού, θέλουμε να σας εκφράσουμε τα σοβαρά παράπονα μας. Όταν αναλάβατε τα ηνία του αθλητισμού και ξεκίνησε η θητεία σας ο χώρος είχε ουκ ολίγα προβλήματα. Εσείς, ωστόσο αντί να τα λύσετε δημιουργήσατε καινούργια και φτάσατε το μπάσκετ στο χειρότερο σημείο τα τελευταία είκοσι χρόνια.Κατά τη διάρκεια της δικής σας θητείας για πρώτη φορά απέργησαν ταυτόχρονα οι παίκτες της Α1 και της Α2 Κατηγορίας όπως και της Εθνικής ομάδας ζητώντας ασφάλιση για όλους τους καλαθοσφαιριστές.
Αναστείλαμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας διότι πιστέψαμε τις δημόσιες δεσμεύσεις σας τον Σεπτέμβριο του 2008 στην Ελληνική τηλεόραση.
Πέραν του γεγονότος λοιπόν ότι οι αρμόδιοι φορείς συμφώνησαν εσείς αρνηθήκατε να τα υλοποιήσετε και αφήσατε το πρωτάθλημα με το παλαιό καθεστώς και τους ανασφάλιστους παίκτες.Κατά τη διάρκεια της δικής σας θητείας και κατόπιν δικής σας τροπολογίας κατά της βίας, η βία αυξήθηκε δραματικά και έδιωξε τον κόσμο από τα γήπεδα της χώρας, οδηγώντας παράλληλα την Ελλάδα στην τελευταία θέση στον αριθμό των εισιτηρίων, σε όλη την Ευρώπη.
Απαξιώσατε παντελώς τον θεσμό του Κυπέλλου και έτσι αναγκαστήκαμε να παρακολουθήσουμε τον άλλοτε μεγάλο τελικό χωρίς φιλάθλους. Είδαμε ένα τελικό κεκλεισμένων των θυρών επί της ουσίας παρουσία δύο στρατών 500 ατόμων οι οποίοι δέρνονταν στο γήπεδο. Κατά τη διάρκεια της δικής σας θητείας οι ομάδες σταμάτησαν να πληρώνουν τους παίκτες τους γιατί τους το επιτρέψατε εσείς με τις …τρύπες και τα γνωστά παραθυράκια στο νόμο.Κατά τη διάρκεια της δικής σας θητείας η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού παρανομούσε ασύστολα νομιμοποιώντας όλες τις έκνομες πράξεις των ομάδων. Και κάτι τελευταίο που δεν θα το περίμενε κανείς από έναν πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας (και το θεωρούμε πισώπλατη μαχαιριά) να αφήσει να περάσει ο καταστροφικός κανονισμός κατά του ελληνικού μπάσκετ και κατά της ίδιας της Εθνικής ομάδας με την συμμετοχή τρίτου ξένου στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.Με μεγάλη πίκρα σας γράφουμε αυτή την ανακοίνωση γιατί εκτός από παίκτες σας ήμασταν και άνθρωποί που σας στηρίξαμε όχι μόνο στην προπονητική σας καριέρα αλλά και στην πολιτική.
Όλοι εμείς ελπίζουμε στο μέλλον να βοηθήσετε επιτέλους το μπάσκετ από όποια θέση και αν βρίσκεστε».

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails