Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ιός χτυπάει (και) τους καθηγητές

Ανάστατοι εξακολουθούν να είναι γονείς και μαθητές στα λύκεια των Μελισσίων και του Χαϊδαρίου, σε τμήματα των οποίων χρειάστηκε να μπει λουκέτο εξαιτίας της νέας γρίπης.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που επικρατεί είναι ότι οι μαθητές της Γ’ τάξης του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου αρνήθηκαν χθες να κάνουν μάθημα και παρέμειναν στην αυλή του σχολείου, εκφράζοντας το φόβο ότι μπορεί και οι ίδιοι να προσβληθούν από τον ιό.

Το φόβο τους επέτεινε η είδηση ότι μια καθηγήτρια του σχολείου τους προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη, καθώς και ότι δύο ακόμα εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης. Από τα πέντε τμήματα της Α’ και Β’ τάξης που λειτούργησαν χθες, περίπου τριάντα μαθητές απουσίαζαν, εκ των οποίων οι μισοί παρουσίαζαν ελαφρά συμπτώματα γρίπης.

Σύμφωνα πάντως με τον διευθυντή του 4ου Λυκείου Δημήτρη Πανταγιά, η κατάσταση χθες στο σχολείο ήταν πιο ήρεμη συγκριτικά με τη Δευτέρα, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε έξι (πέντε μαθητές και μία εκπαιδευτικός).
Πέντε είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές και του λυκείου Μελισσίων, είπε στην «Espresso» ο διευθυντής του Μιλτιάδης Παπαδάκης. Οπως ανέφερε, οι μαθητές της Α’ Λυκείου (η μόνη τάξη που λειτουργεί αυτή την εβδομάδα) μπήκαν κανονικά στις τάξεις και έκαναν μάθημα. Το ποσοστό των μαθητών που απουσίαζε από το φόβο της γρίπης ανήλθε χθες σε περίπου 20%, έναντι 30% τη Δευτέρα.

Στη Θεσσαλονίκη δύο μαθητές της Α’ Λυκείου από σχολείο της Πυλαίας προσβλήθηκαν από τον ιό της γρίπης και παραμένουν στο σπίτι τους λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, οι δύο μαθητές προέρχονταν από διαφορετικά τμήματα και το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος προσπάθησε και χθες να καθησυχάσει γονείς και μαθητές, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και ανασφάλειας.
http://fatsa-tv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails