Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Απαγόρευση πώλησης των Word 2003 και 2007 στις ΗΠΑ



Η Microsoft δεν έχει δικαίωμα πλέον να πωλεί το Word 2003 και το Word 2007 στις ΗΠΑ, καθώς κρίθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο ένοχη για καταστρατήγηση πατέντας καναδικής εταιρείας. Στην εταιρεία επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 290 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η καναδική εταιρεία I4i είχε καταθέσει την πατέντα της χρήσης της γλώσσας προγραμματισμού XML το 1998. Η γλώσσα προγραμματισμού επέτρεπε τη διαμόρφωση αρχείων κειμένου.
Σύμφωνα με την Ι4i, η Microsoft παρουσίασε το 2003 έκδοση του Word στην οποία η συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού χρησιμοποιείτο. Η εταιρεία χρησιμοποίησε επίσης την "πατέντα 449" της I4i, για την επεξεργασία αρχείων XML.
H Microsoft καταδικάστηκε στις αρχές του 2009, για καταστρατήγηση της πατέντας και της επιβλήθηκε πρόστιμο 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην πρόσφατη απόφαση όμως, ο τεξανός δικαστής που έκρινε την υπόθεση, επέβαλλε επιπλέον πρόστιμο γιατί θεώρησε ότι η καταστρατήγηση ήταν ηθελημένη.
Εκπρόσωπος της Microsoft πάντως δήλωσε ότι η εταιρεία θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης. "Είμαστε απογοητευμένοι. Θεωρούμε ότι τα στοιχεία απέδειξαν καθαρά ότι η πατέντα της I4i ήταν άκυρη" σημείωσε ο Kevin Kutz.

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails