Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Στη φυλακή τέσσερις «πειρατές» των Windows XP

Σπουδαία νίκη κατά της πειρατείας λογισμικού διατείνεται ότι πραγματοποίησε η Microsoft στην Κίνα, μετά τη χθεσινή φυλάκιση τεσσάρων ατόμων για παράνομη αναπαραγωγή και διανομή των Windows XP μέσω της τοποθεσίας «Tomato Garden».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αμερικανικού κολοσσού λογισμικού, πρόκειται για την πρώτη δικαστική νίκη στο πλαίσιο των ποινικών διώξεων για την πάταξη της πειρατείας μεγάλης κλίμακας στην Κίνα.

Στον ιστότοπο της Tomato Garden οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν δωρεάν λήψη του πειρατικού λογισμικού, ενώ η εταιρεία εξασφάλιζε έσοδα από τις διαφημίσεις, διευκρινίζει η Microsoft. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, περισσότερα από 10 εκατ. πακέτα Windows XP έχουν εγκατασταθεί σε κινεζικούς υπολογιστές μέσω της τοποθεσίας.

Στον Χονγκ Λι, επικεφαλής ανάπτυξης και δημιουργίας των Windows XP «Tomato Garden» απαγγέλθηκε ποινή φυλάκισης 3½ ετών και χρηματική ποινή 146.000 εκατ. δολαρίων. Η ίδια ποινή ορίστηκε και στο διαχειριστή της διαδικτυακής τοποθεσίας, Σαν Ζιανσένγκ.

Με φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 14.600 δολαρίων καταδικάστηκαν δύο ακόμη άτομα που εμπλέκονταν στην πειρατεία. Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν οι τέσσερις καταδικασθέντες προτίθενται να υποβάλουν έφεση, σύμφωνα με τους Financial Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails