Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Στο σκαμνί οι ειδικοί φρουροί

«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τους ειδικούς φρουρούς σε σχέση τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια.
Όπως αναφέρει Το Βήμα το δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο καταλογίζει στον πρώτο κατηγορούμενο «ενσυνείδητη αδιαφορία», τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός προέβλεψε τις συνέπειες των πυροβολισμών και ότι σκοπεύοντας προς τους συγκεντρωμένους «επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου».
Όσο για τον δεύτερο κατηγορούμενο, το Συμβούλιο επισημαίνει ότι «η συμπεριφορά του δεν υπολείπεται σε ποινική απαξία», καθώς δεν απέτρεψε τον συνάδελφό του και ταυτόχρονα συμμετείχε «στις αντεγκλήσεις και στην ανταλλαγή ύβρεων» επιδεικνύοντας ταυτόχρονα «χαρακτηριστική στάση ετοιμότητας και επίδειξης ισχύος».
Ειδικότερα, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών επικύρωσε το πρωτοβάθμιο βούλευμα (του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών) και διέταξε την παραπομπή των δύο ειδικών φρουρών στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, προκειμένου να δικαστούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ο πρώτος και για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ο δεύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails