Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

"Ήρθαμε για να μείνουμε"

Sample ImageΟ φετινός μεταγραφικός σχεδιασμός της Καβάλας κυλάει με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς έχει υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του και απομένουν μόνο κάποιες μικρές "πινελιές" για να ολοκληρωθεί το... παζλ του Κώστα Πιλαφίδη. Οι "αργοναύτες" παρουσίασαν σήμερα και επίσημα στον Τύπο τις τρεις σπουδαίες τους προσθήκες από την ελληνική αγορά, Σάββα Ηλιάδη, Γιώργο Παυλίδη και Παντελή Παπαϊωακείμ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου....

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου μίλησε για τους στόχους της ομάδας του, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του εν όψει της νέας σεζόν. "Ξέρουμε ποιοι ήμαστε στο χώρο του μπάσκετ και της Α1 και ξέρουμε τι θέλουμε. Είχα πει και πέρυσι, ότι ήρθαμε στην Α1 για να μείνουμε και όχι για να κάνουμε την ομάδα-ασανσέρ. Και νομίζω ότι παρά τις αντιξοότητες πέρυσι, το καταφέραμε σχετικά εύκολα. Φέτος είχαμε το χρόνο να κάνουμε πιο ποιοτικές μετεγγραφές και χωρίς να έχω διάθεση προς Θεού, να θίξω τους παίκτες που πέρυσι έπαιξαν στην ομάδα μας, θεωρώ ότι φέτος έχουμε καλύτερο έμψυχο υλικό και αυτό περιμένουμε να φάνει και στο γήπεδο", τόνισε ο ισχυρός άντρας των Καβαλιωτών.

Επίσης, ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Στέλιος Σχοινάκης τόνισε: "Ο σχεδιασμός της ομάδας είναι φέτος ιδιαίτερα ξεχωριστός και στόχος μας είναι σαφώς να παρουσιαστούμε καλύτεροι, δυνατότεροι και πιο ποιοτικοί. Το Σάββατο 22 στην Καβάλα θα ξεκινήσει η προετοιμασία, στη συνέχεια μετά από μία βδομάδα θα μεταβούμε στην Καστοριά και κατόπιν θα πάρουμε μέρος σε τρία τουρνουά".

"Είμαστε η ανερχόμενη δύναμη"

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η μεταγραφική... βόμβα των "κυανόλευκων", Σάββας Ηλιάδης. Ο πρώην αρχηγός του Άρη εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να αποδεχτεί την πρόταση των Καβαλιωτών, ενώ μίλησε και για τους μελλοντικούς του στόχους: "Ήταν εύκολο για μένα να αποφασίσω για να έρθω στην Καβάλα και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Κάποια στιγμή στη ζωή σου πρέπει να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις και εγώ νομίζω ότι πήρα την καλύτερη, μιας και έχω έρθει σε μία ομάδα που έχει σαν στόχο να παίζει καλό μπάσκετ.

Μίλησα τόσο με τη διοίκηση, όσο και με τον κόουτς Πιλαφίδη και τον Κρίς Χουγκάζ για τους στόχους μας. Η Καβάλα είναι μία ομάδα ανερχόμενη στο ελληνικό μπάσκετ και πιστεύω ότι εάν βρούμε την κατάλληλη χημεία, θα μπορέσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας".

Ακολούθως, δόθηκε βήμα στον Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην αιτία του επαναπατρισμού του, ύστερα από την περιπέτεια του εξωτερικού: "Από το χειμώνα που βρισκόμουν στην Ισπανία, μιλούσα με τον Κρίς (Χουγκάζ) και τον κόουτς (Πιλαφίδη), για την ομάδα. Θεωρώ ότι ήρθα σε μία ομάδα, που πέρυσι αποτέλεσε ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος. Πρώτα από όλα όπως είπε ο Σάββας (Ηλιάδης), να έχουμε όλοι μας την υγεία μας και πιστεύω ότι στην προετοιμασία θα κάνουμε το πάν για να δέσει η ομάδα".

Τον επίλογο της εκδήλωσης... έγραψε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Κώστα Πιλαφίδη, Παντελής Παπαϊωακείμ, ο οποίος τόνισε: "Είμαι και εγώ χαρούμενος που ήρθα σε μία ομάδα που πέρυσι έπαιξε καλό μπάσκετ και θέλει να συνεχίσει να το κάνει αυτό. Σημαντικό κριτήριο για μένα ήταν, τόσο οι παρουσίες των Πιλαφίδη και Χουγκάζ, όσο βέβαια και της αξιοπιστίας της διοίκησης. Θα δουλέψουμε σκληρά στην προετοιμασία, ελπίζοντας ότι θα κάνουμε φέτος ένα βήμα παραπάνω".

Δύο ακόμα μεταγραφές

Εν τω μεταξύ, οι Καβαλιώτες θα προχωρήσουν σε ακόμα δύο προσθήκες, με τις οποίες θα ολοκληρωθεί το φετινό ρόστερ. Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση ενός πλέι μέικερ, με τον Χριστόφορο Στεφανίδη να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, ενώ το όνομα του Άρη Κορωνίδη παραμένει πάντα στο προσκήνιο. Στη συνέχεια θα πάρει σειρά ένας ακόμα ψηλός, χωρίς να αποκλείεται η παραμονή του Νίκου Κούβελα, ο οποίος όμως πρέπει να διευθετήσει πρώτα κάποιες προσωπικές του εκκρεμότητες.

http://www.basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails