Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Η Κομοτηνή αποκτά αεροδρόμιο - Η Θράκη Προαστιακό κι η Καβάλα απλά παρακολουθεί…

hp-main32.jpgΠριν από λίγες εβδομάδες ήταν τα έργα στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας όπως επίσης κι η στήριξη του κράτους ώστε το θέατρο να επαναλειτουργήσει φιλοξενώντας παραστάσεις αρχαίου δράματος. Στην αρχή του Καλοκαιριού ήταν η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών να χρηματοδοτήσει έργο Προαστιακού για τους 3 Νομούς της Θράκης. Ο Προαστιακός της Θράκης θα είναι γεγονός πριν το τέλος του έτους!
Προχθές Σάββατο τα πράγματα σοβάρεψαν κι άλλο αφού πάλι το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Κομοτηνής. Πρόκειται για έργα Στυλιανίδη που στόχο έχουν την αναβάθμιση της Κομοτηνής. Δεν θα διαμαρτύρονταν κανείς αν την ίδια ώρα που όλα αυτά δρομολογούνταν για την Κομοτηνή και την Θράκη (όπως και πολλά ακόμη, μικρότερης ίσως σημασίας) ο Νομός Καβάλας είχε μια παρόμοια αντιμετώπιση. Αμ δε. Πέραν του ότι οι Καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας δεν είχαν καμία στήριξη από το κράτος, ακόμη και τα έργα στο «Ανθή Καραγιάννη» μοιάζουν να ζητιανεύουν επιχορήγηση που στην καλύτερη περίπτωση θα φθάσει τις 300.000 ευρώ! Οι μελέτες της Σιδηροδρομικής σύνδεσης ακόμη προετοιμάζονται ενώ το ίδιο το έργο θα είναι γεγονός άγνωστο πότε.
Υπάρχει λοιπόν μια διαρκώς αυξανόμενη ευνοϊκή μεταχείριση της Κομοτηνής και της Θράκης, κατάσταση που στην Καβάλα δημιουργεί δικαιολογημένο εκνευρισμό. Ανησυχία. Με αρχαίο θέατρο, αεροδρόμιο, αύριο ίσως και λιμάνι η Κομοτηνή έβαλε στόχο την Καβάλα κι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες μας αρκούνται με τα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου και του νέου δικαστικού μεγάρου. Έργα που ο Νομός Καβάλας έπρεπε να έχει εδώ και πολλά χρόνια. Κι όσοι είναι δυσκολόπιστοι κι αμφιβάλλουν ότι έτσι έχουν τα πράγματα ας διαβάσουν στην σελίδα 9 τις ανακοινώσεις Στυλιανίδη το Σάββατο για το αεροδρόμιο της Κομοτηνής!

http://www.proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails