Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Μισθοί τριών ταχυτήτων στο Δημόσιο

Αλλαγές μισθών στο δημόσιο φέρνει κατά πάσα πιθανότητα η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως αναμένεται, ο κ. Καραμανλής θα ανακοινώσει αλλαγές που θα πλήξουν χιλιάδες εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Επί της ουσίας το υπό εξέταση σχέδιο της κυβέρνησης για το δημόσιο προβλέπει μισθούς «τριών ταχυτήτων» και ανατροπή των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων.Το οικονομικό επιτελείο της κυβερνώντος κόμματος, επεξεργάζεται τρία σενάρια για το μισθολόγιο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2010. Όλα συγκλίνουν στην επιβολή λιτότητας, η οποία θα επιφέρει στην πράξη περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.Με βάση αυτά τα σενάρια, το κύριο βάρος των απωλειών θα το επωμισθούν οι ήδη υπηρετούντες δημόσιοι υπάλληλοι που λαμβάνουν ειδικά επιδόματα, τα οποία θα καθηλωθούν και πάλι στα ίδια επίπεδα και θα υπόκεινται επιπλέον και σε νέα φορολόγηση και, κατά δεύτερο λόγο, οι νεοεισερχόμενοι, για τους οποίους μάλιστα εγείρονται και ερωτήματα για τη μερική άρση της μονιμότητάς τους.Στις προθέσεις της κυβέρνησης παραμένει και η αποσύνδεση των αυξήσεων που θα δοθούν στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους από τις αυξήσεις στους συνταξιούχους, γεγονός που θα οδηγήσει και σε νέα μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης του μισθού στη σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails