Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ξεκινάει η απόσυρση ΙΧ τον Σεπτέμβριο

αυτοκίνηταΑπόσυρση παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων θα ισχύσει εντός του Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το 2015, ενώ αυξάνονται από εφέτος τα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, εκτός από εκείνα που δεν ρυπαίνουν, και θα εφαρμοστεί «πράσινος» δακτύλιος από το 2011.
Πρόκειται για τα μέτρα αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την οδική κυκλοφορία που περιλαμβάνονται σε τροπολογία την οποία κατέθεσε χθες βράδυ στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς .
΄Οπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από την εφαρμογή των μέτρων το Δημόσιο προσδοκά έσοδα μόλις 800 εκατ. ευρώ για τα έτη 2009-2012. Στα μέτρα περιλαμβάνεται η απόσυρση των ρυπογόνων οχημάτων, η οποία όμως θα ισχύσει μετά την κύρωση από τη Βουλή της τροπολογίας και μετά την υπογραφή των σχετικών υπουργικών αποφάσεων. Η τροπολογία θα ψηφιστεί στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής, που θα συνέλθει μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Στη συνέχεια θα ισχύσει το μέτρο, το οποίο θα διαρκέσει ως το 2015.

Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Μεταφορών και εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails