Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΚΑΒΑΛΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 0-1

Ο Τσέζαρεκ "βύθισε" τους "Αργοναύτες"! Ο κεραυνός του Ντάνιελ Τσέζαρεκ στο 23΄ ήταν αρκετός για τον Αστέρα Τρίπολης να "δραπετεύσει" από το "Ανθή Καραγιάννη" με το "τρίποντο". Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά χωρίς... αποτέλεσμα.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και πίεσαν για να πετύχουν ένα τέρμα. Μάλιστα, μόλις στο 5΄ οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ύστερα από φάση διαρκείας, ο Ντομπρασίνοβιτς έκανε το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μεντί στο 15΄ αλλά και το φάουλ του Ντομπρασίνοβιτς στο 22΄ στην καλύτερη φάση των "Αργοναυτών", με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντεγκρά
Ο νόμος του ποδοσφαίρου
Μπορεί οι νεοφώτιστοι να έδειχναν πιο κοντά στο γκολ, αλλά στο 22΄ ο Τσέζαρεκ "πάγωσε" τυο "Ανθή Καραγιάννη". Ο Αστέρας βγήκε στην αντεπίθεση, ο Έντερ πήρε πάνω του όλους τους αμυντικούς, πέρασε ωραία στον επερχόμενο Τσέζαρεκ και ο Κροάτης επιθετικός με έναν "κεραυνό" έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του Κατεργιαννάκη, κάνοντας το 1-0.
Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν, αλλά και πάλι οι Αρκάδες ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά σε ένα ακόμα τέρμα, αλλά το δυνατό σουτ του Καρντόσο, έξω από την περιοχή, πέρασε άουτ.
Στο 36΄ και πάλι το "συγκρότημα" του Μάριο Γκόμες απείλησε, όταν ο Μπαστία με εξαιρετική πάσα βρήκε στην πλάτη της άμυνας της Καβάλας, αλλά ο Τσέζαρεκ βιάστηκε και έκανε με την μία το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατεργιαννάκη.
Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, η Καβάλα έχασε πολύ καλή ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Ορούμα βρήκε ωραία τον Ονουάτσι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Ντεγκρά, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Ασταμάτητη πίεση από Καβάλα
Στο ίδιο... μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος με την Καβάλα να είναι πιο κινητική στην επίθεση. Στο 50΄ οι γηπεδούχοι είχαν μία ακόμα καλή στιγμή στα καρέ του Ντεγκρά με το σουτ του Ορούμα, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο του Αστέρα.
Στο 54΄ ο Νίκος Σουλτανλίδης πήρε την θέση του Λάκη και δύο λεπτά αργότερα, έφτασε κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος φορ συνδυάστηκε με τον Μεντί, αυτός έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Σουλτανίδης έκανε το κοντρόλ, στην άμυνα του Αστέρα, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για την εστία των Αρκάδων.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προσπαθούσαν περισσότερο για ένα γκολ και μάλιστα στο 64΄ ο Ορούμα είχε μία ακόμα καλή ευκαιρία, όταν πέρασε ωραία έναν αμυντικό των φιλοξενούμενων, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Ντεγκρά να βγει και να ελέγξει την φάση.
Στο 77΄ και πάλι η Καβάλα ήταν αυτή που έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Ντομπρασίνοβιτς έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντεγκρά.
Ατυχος ο Ορούμα...
Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν μία... ανάσα από το 1-1, όταν ο Ορούμα έκανε το δυνατό σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι, καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια οι αμυντικοί έδιωξαν.
Στο 84΄ οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ντεγκρά είχε πάρει το φάουλ από τον Ορούμα, με τον Φυτανίδη να κάνει κίνηση να διώξει την μπάλα, με τον διαιτητή να του δείχνει κίτρινη κάρτα, που ήταν η δεύτερη, με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Καβάλα - Αστέρας Τρίπολης 0-1
23΄ Τσέζαρεκ
ΚΑΒΑΛΑ: Κατεργιαννάκης, Πετκάκης, Οικονόμου, Παβίσεβιτς, Ψωμάς, Ντομπρασίνοβιτς, Κάλατζιτς (85΄ Φερέιρα), Λάκης (53΄ Σουλτανίδης), Μεντί, Ορούμα, Ονουάτσι (69΄ Ιωάννου).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Ντεγκρά, Ουριμπαρί, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης, Μπαστία, Καρντόσο, Καρέρα, Έντερ (46΄ Ουντότζι), Βίλτσες (79΄ Ρόκας), Τσέζαρεκ (66΄ Μπαρτολίνι).
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Ψωμάς, Ονουάτσι, Ορούμα, Φερέιρα - Έντερ, Καρντόσο, Φυτανίδης
Κόκκινη κάρτα: Φυτανίδης (84΄)
http://www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails