Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

H μεγάλη απάτη με τον τηλε-μαραθώνιο της ΕΡΤ για το ανύπαρκτο «χριστιανικό νοσοκομείο» στη Γάζα.

22-Jul-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Αποδέχτης πολλών ειρωνικών και απαξιωτικών σχολίων έχει γίνει τις τελευταίες μέρες η χώρα μας από πολλά εβραϊκά blogs ανά τον κόσμο.
Ο λόγος είναι ο τηλε-μαραθώνιος «Αναζητείται έργο στη Γάζα» που διεξήχθη στις 23 Φεβρουαρίου από το ΤΕΕ και άλλους 9 συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, σε συνεργασία με την ΕΡΤ και τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για εξαπάτηση του κοινού και όλων των δωρητών που με χαρά προσέφεραν τα χρήματά τους.

Το ΙστορικόΟ τηλε-μαραθώνιος της ΕΡΤ είχε ως στόχο να μαζευτούν χρήματα για την αποκατάσταση του «Χριστιανικού Νοσοκομείου της Γάζας» που «κατέστρεψαν ολοσχερώς οι Ισραηλινοί» με τις βόμβες τους. Το συγκεντρωθέν ποσόν ανήρθε τελικά στα 1.2 εκατομμύρια Ευρώ.

Η έρευναΌπως αναφέρει το εβραϊκό πρακτορείο ειδήσεων JTA μετά από έρευνα που έκανε διαπιστώθηκε ότι στις λίστες των Ηνωμένων Εθνών και του οργανισμού Red Crescent Society (Ερυθράς Ημισελήνου )που περιελάμβανε όλα τα καταστρεμμένα οικήματα πουθενά δεν υπάρχει κτήριο με την ονομασία Χριστιανικό Νοσοκομείο.
Το μόνο που υπάρχει είναι το Χριστιανικό νοσοκομείο στη Γάζα, το Al-Ahli, και που είναι συνδεδεμένο με την Αγγλικανική εκκλησία αλλά δεν έπαθε τίποτα. Κάπου έξω από την πόλη της Γάζας υπάρχει ένα ιδιωτικό μικρό κέντρο υγείας που ένας από τους χορηγούς είναι μία Χριστιανική οργάνωση η Near East Council Of Churches και που αυτό όντως χτυπήθηκε. Έτσι ξεκίνησε η έρευνα.Όπως αναφέρει το JTA για να είμαστε βέβαιοι πως δεν κάνουμε λάθος, τηλεφωνήσαμε σε 2 Παλαιστίνιους που μένουν στη Γάζα και που είναι ή ήταν κάποτε μέλη Παλαιστινιακών MΚΟ και μετά από δύο μέρες που ερεύνησαν το θέμα (ο καθένας χωριστά) γύρισαν με την ίδια απάντηση. «Το ένα και μοναδικό Χριστιανικό νοσοκομείο που υπάρχει στη Γάζα, και χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά.» Μάλιστα ο ένας με ρώτησε που πήγαν τα λεφτά.
Οι απαντήσειςΣε ερώτηση προς τον προέδρου της ΕΡΤ κ.Παναγώπουλο το JTA έλαβε την παρακάτω απάντηση «Η ΕΡΤ δεν διοργανώνει απλώς παραχωρεί τον χρόνο. Η ΓΣΕΕ και το Υπουργείο Εξωτερικών το διοργάνωσε.»Επόμενο τηλέφωνο στο ΤΕΕ όπου μετά από 5 τηλεφωνήματα μας είπαν πως δεν ξέρουν τίποτα. Στο ερώτημα ποιο είναι το ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που θα κτίσουν δωρεάν όπως είπαν στη TV μια κα εμείς δεν το βρίσκουμε, η απάντηση ήταν πως απλώς πήγαν στη τηλεόραση και είπαν ότι αν χρειαστεί να κτίσουμε κάτι θα το κάνουμε δωρεάν. Φυσικά δεν είπαν τίποτα τέτοιο στην τηλεόραση, είπαν ότι θα κτίσουν δωρεάν το “Χριστιανικό” νοσοκομείο, εννοώντας προφανώς τις μελέτες (βλέπε δελτίου τύπου της ΕΡΤ στο τέλος του παρόντος άρθρου).Όντως το Υπουργείο Εξωτερικών μας είπε πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να μαζευτούν χρήματα για την αποκατάσταση ζημιών σχολείων και νοσοκομείων. «Προφανώς-μας είπε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου- εννοούσαν το Κέντρο Υγείας», αλλά δεν μπορούσε να μας πει πως ένα κέντρο υγείας έγινε στην τηλεόραση «Το Χριστιανικό Νοσοκομείο».

Η κριτική και η δυσφήμιση από εβραϊκά blogsTα εβραϊκά blogs δεν στέκονται στην εξαπάτηση του κοινού για τα 1.2 εκατομμύρια Ευρώ που μαζεύτηκαν και κανείς δεν ξέρει που πήγαν. Εξάλλου όπως τονίζουν η Ελλάδα είναι συνηθισμένη σε οικονομικά σκάνδαλα οπότε κάτι τέτοιο δεν αποτελεί είδηση!!!Αφήνουν όμως υπόνοιες ότι σκοπίμως παρουσιάστηκε έτσι το θέμα από την ΕΡΤ και μιλούσε για Χριστιανικό Νοσοκομείου που καταστράφηκε από Ισραηλινούς αφού η χώρα μας (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται) είναι παγκοσμίως γνωστή για το αντισημιτικό της μένος !

http://jta.org/news/article/2009/07/12/1006454/exclusive-greek-telethon-for-gaza-hospital-a-scam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails