Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΑ... ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ

Μπαράκ Ομπάμα και Νικολά Σαρκοζί παίρνουν θέση για μια οικογενειακή φωτογραφία στη Σύνοδο των ηγετών της G-8, στην πόλη Λ’Ακουϊλα της Ιταλίας. Στρέφοντας το βλέμμα τους στον φακό..., κατάφεραν να δώσουν άλλη πνοή στη Σύνοδο και να μεταφέρουν την άτακτη φωτογραφία σε όλα τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωση



Με το βλέμμα... στη Σύνοδο των ισχυρών

Το γύρο του κόσμου έκανε μία φωτογραφία η οποία «συλλαμβάνει» τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να ρίχνει ένα αδιάκριτο βλέμμα σε μία νεαρή Βραζιλιάνα, στο περιθώριο της συνόδου της G8 στη Λ' Ακουιλα της Ιταλίας.

Ο φακός απαθανάτισε τον Αμερικανό πρόεδρο να κοιτά προς τα οπίσθια της νεαρής, υπό το πονηρό βλέμμα του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, κατά τη διάρκεια φωτογράφησης στο περιθώριο της συνόδου των «Οκτώ».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το στιγμιότυπο έτυχε της προσοχής διεθνών μέσων, όπου μπορεί κανείς να βρει από καυστικά σχόλια («second stimulus package» λέει το Drudge Report) μέχρι αστεϊσμούς για την αντίδραση της Μισέλ Ομπάμα.

Τα φαινόμενα όμως μπορεί να απατούν. Το δίκτυο ABC ανέσυρε το βίντεο από τη Σύνοδο, το οποίο μάλλον «αθωώνει» τον Ομπάμα που φαίνεται να στρέφει το βλέμμα του για άλλο λόγο. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Σαρκοζί...

Για την ιστορία, η καλλίγραμμη Βραζιλιάνα λέγεται Μαγιάρα Ροντρίγκες Ταβάρες και είναι 17 ετών. Δραστηριοποιείται υπέρ των κατοίκων των παραγκουπόλεων του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails