Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Για τον κόμβο της Εγνατίας Οδού

500 υπογραφές απ’ το Παληό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Παληού οργανώνει το βράδυ της Τετάρτης στην καφετέρια Il Primo, στο κέντρο του οικισμού, μία ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην πανσέληνο.
Σε αυτή την πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου του Παληού έχει προσκληθεί και ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής. Το βράδυ της Τετάρτης η Πρόεδρος του Συλλόγου του Παληού θα παραδώσει στον Δήμαρχο Καβάλας 500 υπογραφές κατοίκων του οικισμού, οι οποίοι ζητούν την σύνδεση των δρόμων του Παληού με την Εγνατία Οδό, την ολοκλήρωση δηλαδή του γνωστού δημοτικού έργου του κόμβου στο Παληό, στο ύψος της Εγνατίας Οδού.
Πρόκειται για μία παλιά εκκρεμότητα και της Εγνατίας Οδού και του Δήμου Καβάλας. Όπως φαίνεται ανάμεσα στους δύο παραπάνω φορείς δεν υπάρχει συνεννόηση, με αποτέλεσμα ενώ υπάρχει σε εξέλιξη δημοτικό έργο δεν είναι ορατή η σύνδεση του δρόμου που διανοίγει ο Δήμος Καβάλας με την Εγνατία Οδό.
Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Δημητριάδης είπε χθες στην εφημερίδα μας ότι το δημοτικό έργο πρόκειται να τελειώσει εντός του καλοκαιριού. Διαπιστώνει πάντως ότι η Εγνατία Οδός δεν είναι καθόλου πρόθυμη να συνδέσει τον δημοτικό δρόμο με τον δρόμο της γι’ αυτό και είναι απαισιόδοξος ότι ακόμη κι όταν τελειώσει το δημοτικό έργο δεν θα συνδεθεί το Παληό με την Εγνατία Οδό.
Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Στάθης Εριφυλλίδης, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα είναι εντελώς διαφορετικό. Θεωρεί ότι μόλις τελειώσει το δημοτικό έργο η Εγνατία Οδός είναι έτοιμη να συνδεθεί με τους δρόμους του Παληού. Κατά την άποψη του κ. Εριφυλλίδη είναι προβληματικό το ευρισκόμενο σε εξέλιξη δημοτικό έργο, αφού όπως υποστηρίζει, είναι άγνωστο το πότε αυτό θα ολοκληρωθεί.
Ο Στάθης Εριφυλλίδης κατηγορεί την Διοίκηση του Δήμου Καβάλας-το έχει δηλώσει και σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας-ότι δεν ενδιαφέρεται για το έργο αυτό, το οποίο είναι σταματημένο εδώ και δυόμισι χρόνια. Από την πλευρά του ο Νίκος Δημητριάδης-Αντιδήμαρχος επί των τεχνικών θεμάτων-είπε για το θέμα στην εφημερίδα μας τα ακόλουθα:«Ο Δήμος εκτελεί ένα έργο στο Παληό-πιο συγκεκριμένα διανοίγει έναν δρόμο ο οποίος είναι στο σχέδιο να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό. Η δημιουργία όμως του κόμβου αυτού είναι μία υποχρέωση της Εγνατίας Οδού, αφού τα εκεί οικόπεδα έχουν απαλλοτριωθεί από την Εταιρία.
Η Εγνατία Οδός από ότι φαίνεται δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει τον κόμβο αυτό, και δυστυχώς εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην περίπτωση αυτή. Ως Δήμος Καβάλας θα προχωρήσουμε τον δρόμο μέχρι εκεί που μπορούμε και όταν η Εγνατία Οδός δημιουργήσει τον απαραίτητο κόμβο ο δρόμος αυτός θα συνδεθεί με την Εγνατία Οδό».

πηγή www.proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails