Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Χάρισε τη ζωή σε συνανθρώπους του 19χρονος από τα Γιάννενα

Μάθημα ζωής και προσφοράς έδωσε η οικογένεια ενός 19χρονου από τα Γιάννενα. Το άτυχο παλληκάρι είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρό σε τροχαίο και τις τελευταίες μέρες βρισκόταν σε καταστολή.
Έχοντας χαθεί κάθε ελπίδα ανάνηψης, οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα του παιδιού τους, προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Για τον σκοπό αυτό, στήθηκε αερογέφυρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα ο νεαρός.
Στη συνέχεια, γιατροί παρέλαβαν τα μοσχεύματα και τα μετέφεραν στα νοσοκομεία που είχαν τεθεί σε ετοιμότητα για να μεταμοσχευθούν αμέσως σε ασθενείς που τα είχαν ανάγκη. Η καρδιά του 19χρονου μεταφέρθηκε για μεταμόσχευση σε ασθενή στην Ιταλία, ο πνεύμονας στην Αυστρία, το ήπαρ και ο ένας νεφρός στη Θεσσαλονίκη ενώ ο δεύτερος νεφρός στην Αθήνα.
Όπως δήλωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Δημήτρης Γκουρογιάννης, στο νοσοκομείο λειτουργεί ένα από τα έξι σημεία σύνδεσης με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, μέσω του οποίου δίνονται απευθείας πληροφορίες για τους συμβατούς λήπτες..
πηγή: http://astrofegia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails