Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.......και σχόλια!!!!!!!!!!!!

Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των γυμναστηρίων στην Καβάλα

από τον Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή.

ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2007 – 2010

Θα αναφερθώ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

- Βάψιμο προπυλαίων, αγωνιστικού χώρου, κυλικείου, τουαλετών κοινού.

- Ανακατασκευή κυλικείου.

- Ανακατασκευή τουαλετών κοινού και δημιουργία μίας τουαλέτας ΑΜΕΑ.

- Δημιουργία τουαλέτας ΑΜΕΑ μέσα σε αποδυτήριο.

- Διαμόρφωση ραμπών στον περιβάλλοντα χώρο και στο εσωτερικό του κτιρίου για ομαλή διέλευση ΑΜΕΑ.

- Στεγάνωση οροφής αποδυτηρίων.

- Επίστρωση χαλαζιακής άμμου στα γήπεδα τέννις.

- Προμήθεια πτυσσόμενης σκάλας.

- Στεγάνωση οροφής του κυλικείου.

- Κατασκευή νέων κερκίδων.

- Ενίσχυση φωτισμού.

- Μεγαφωνική εγκατάσταση.

- Προμήθεια ηλεκτρονικού πίνακα και ηλεκτρονικού χρονομέτρου.

- Εγκατάσταση εξέδρας τηλεοπτικών μεταδόσεων.

- Αντικατάσταση υλικών του κεντρικού ηλεκτρικού πίνακα του γηπέδου


Πολλά τα προβλήματα!!!!!!!!!!!!!!!

Στεγάνωση οροφής αποδυτηρίων και στεγάνωση οροφής του κυλικείου

ΟΧΙ όμως στεγάνωση οροφής του υπόλοιπου γηπέδου με αποτέλεσμα όταν έχουμε έντονη βροχώπτωση να βλέπουμε τα φαινόμενα των κουβάδων και τις πετσέτας!!

Κατασκευή νέων κερκίδων

Προχειρότητα κατασκευής νέων κερκίδων

Εγκατάσταση εξέδρας τηλεοπτικών μεταδόσεων και Τοποθέτηση δημοσιογραφικών θεωρείων

(Μετά από 3 χρόνια στην Α1 δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο)

Ολοκλήρωση μελέτης δημιουργίας νέων κτιρίων αναμορφώσεις υπαρχόντων

και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου αθλητικού κέντρου

Έχουμε μεινει στην ΜΕΛΕΤΗ

Και δεν γνωρίζουμε με ποιανού χρήματα έγιναν η όποιες παρεμβάσεις έγιναν στο γήπεδο ??

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

"Διαλύεται" ο ΠΣΑΚ - Αποχώρησε και ο "Λάζος"


O Λάζαρος Παπαδόπουλος έγινε ο πέμπτος! που αποχώρησε από το ΔΣ του ΠΣΑΚ, αφήνοντας αιχμές κατά των παικτών που τον κατηγόρησαν ευθέως για την κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Η ανακοίνωση του τέως πλέον προέδρου του ΠΣΑΚ είναι ιδιαίτερα επιθετική και αναφέρεται σε όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό με την απεργία των παικτών που οδηγήθηκε σε "φιάσκο".

Η ανακοίνωση του Λάζαρου Παπαδόπουλου:
ΕΔΩ

Φοβεροί τύποι, σε επικίνδυνα κόλπα που... θυμίζουν Σπάιντερμαν

Δείτε το βίντεο με τα απίστευτα και πολύ επικίνδυνα κόλπα των παιδιών πηδάνε από τοίχους, κάνουν άλματα στο κενό και δοκιμάζουν ακροβατικά που κόβουν την ανάσα.




πηγή

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ


Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από απόψε θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες αύριο επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από απόψε τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες από τις πρωινές ώρες αύριο θα επηρεάσουν και το υπόλοιπο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και βαθμιαία την Πελοπόννησο (κυρίως δυτική και νότια), τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια και ανατολική Θεσσαλία, πιθανώς πρόσκαιρα την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια και από το απόγευμα τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και προς το βραδυ τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Από αύριο το απόγευμα, τα ισχυρά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και την Πέμπτη θα περιοριστούν σταδιακά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανησα και θα ασθενήσουν.
Ιδιαιτέρα για την Αττική καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, προβλέπονται αύριο το μεσημέρι και το απόγευμα.

Από αύριο το βράδυ, στο βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και σε ορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής Ελλάδας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Άγιος Δημήτριος


Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και πέθανε το 303 ή το 305 στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί έναν από τους μεγαλομάρτυρες της Χριστιανοσύνης.
Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του ρωμαϊκού στρατού, με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού, κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλέριου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στη Θεσσαλονίκη το 303, διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού "περί αρνήσεως του Χριστιανισμού". Μάλιστα, λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.
Σύμφωνα με τη παράδοση, μέσα στη φυλακή ευλόγησε τον μαθητή του Νέστορα να νικήσει τον ειδωλολάτρη παλαιστή Λυαίο. Η νίκη του Νέστορα εξόργισε τον Γαλέριο και έτσι ο μεν Νέστορας αποκεφαλίστηκε, ο δε Δημήτριος εκτελέστηκε με λογχισμό στα πλευρά.
Οι συγγραφείς εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου, Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Δημήτριος Χρυσολωράς, αναφέρουν ότι το σώμα του Αγίου ετάφη στον τόπο του μαρτυρίου, ο δε τάφος μετεβλήθη σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο, εξ ου και η προσωνυμία του Μυροβλήτου.
Στις βυζαντινές εικόνες αλλά και στη σύγχρονη αγιογραφία ο ΄Αγιος Δημήτριος παρουσιάζεται αρκετές φορές ως καβαλάρης με κόκκινο άλογο να πατά τον άπιστο Λυαίο.

Απολυτίκιον Αγίου Δημητρίου

Εκτός συνόρων το «Νησί»;



Πιθανολογείται ότι το Ισραήλ θα είναι η πρώτη χώρα από την οποία θα ξεκινήσει η εκτός συνόρων προβολή της τηλεοπτικής σειράς του Mega το «Νησί».

Το Mega σε επαφές που κάνει αυτή την περίοδο για την εξαγωγή της πανάκριβης παραγωγής, καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον για την εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων της από τηλεοπτικά κανάλια του Ισραήλ.

Ενώ το νομικό τμήμα του καναλιού βρίσκεται σε συζητήσεις με τη μάνατζερ της Victoria Hislop, καθώς χρειάζονται νέα έγκριση της για τα δικαιώματα του διεθνούς best seller στο εξωτερικό.

πηγή


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΒΑΛΑ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-1


Ετσι παει Ευρώπη... Σαρωτική η Καβάλα, ισοπέδωσε με 3-1 τον Εργοτέλη που βρέθηκε (ή καλύτερα δεν βρέθηκε) τυχαία όπως φάνηκε στο «Α. Καραγιάννη». Οι «Αργοναύτες» κυριάρχησαν σε όλο το μήκος και πλάτος του αγωνιστικού χώρου και είχαν σε δαιμονιώδη φόρμα τον Γάλλο Νταρσβιλ. Με τέτοιες εμφανίσεις είναι προτιμότερο μερικοί μερικοί να μετρήσουν και πάλι τα κουκιά για την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Ονουάτσι σκόραρε για 4ο σερί παιχνίδι.

Καβάλα – Εργοτέλης 3-1
(28΄ Σασιασβίλι (α), 53΄ Νταρσβιλ, 59΄ Ονουάτσι – 89΄ Λεάλ)

Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Χργκόβιτς, Ντιε, Καρντόσο (68΄ Ντικρόκ), Ονουάτσι, Αμπντούν, Ογκμπέτσε (73΄ Βουτσίτσεβιτς), Νταρσβιλ (84΄ Ναζλίδης)
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Ρουμπάκης (46΄ Βίσιο), Χίμπλινγκερ, Αλεξόπουλος, Σασιασβίλι, Μπέτο (46΄ Φραγκουλάκης), Ολίσε (64΄ Χαντί), Τζούνιορ, Λεάλ, Ρομάνο, Βερπακόφσκις

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Κίτρινες: Ογκμπέτσε, Ντουγκλάο, Νταρσβιλ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ



πηγή

F1: Εγινε της… Κορέας για τις Red Bull

Εκεί που όλα έδειχναν τις Red Bull να κυριαρχούν και επί Κορεατικού εδάφους, κάνοντας μάλιστα το 1-2 στην διαδικασία της pole position, αυτές δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε βαθμό με τους Φέτελ και Γουέμπερ να μην τα καταφέρνουν στην βρεγμένη και λασπωμένη Auto Valley .


Παράλληλα οι τιφόζοι βρίσκονται πλέον σε μία νιρβάνα τίτλου, βλέποντας τον Φερνάντο Αλόνσο να είναι στην κορυφή της Βαθμολογίας με 231 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τον Γουέμπερ με 220 και τον Φέτελ με 218.

Ο Αλόνσο εφαρμόζοντας την απλοϊκή στρατηγική της υπομονής και ασκώντας κατά περιόδους πίεση στον πρωτοπόρο Φέτελ, ξέροντας ότι ψυχολογικά επηρεάζεται έντονα, πήρε μία νίκη -ίσως και τίτλου- χωρίς να χρειαστεί να προσπεράσει καμία από τις Red Bull, αφού ο Γουέμπερ με ένα λάθος στον 19ο γύρο εγκατέλειψε όπως και ο Φέτελ που προδόθηκε από τον κινητήρα της Renault στον 45ο γύρο.
Μάλιστα οι Ferrari έκαναν το 1-3 με τον Φελίπε Μάσα να δίνει απάντηση στους αμφισβητίες του, δίνοντας και πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Γενικά το Κορεατικό GP, που διήρκησε τρείς ολόκληρες ώρες, στιγματίστηκε από τις κάκιστες καιρικές συνθήκες αλλά και από τα πάμπολλα λιμνάζοντα ύδατα, που όπως και να το κάνουμε δείχνουν ότι η ολοκαίνουργια πίστα έχει ακόμα πολλά τεχνικά θέματα!


Πλέον το Πρωτάθλημα της Formula 1 παίρνει μία δραματική μορφή μόλις δύο GP πριν το τέλος του!

Παραιτήθηκε ο Μπουρούσης(;)


Ο Γιάννης Μπουρούσης αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με τον Άρη και φέρεται να έχει παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου του ΠΣΑΚ.

Ο Έλληνας σέντερ δέχτηκε δριμεία κριτική επειδή έπαιξε παρά την απεργία και όπως φημολογείται φέρεται να έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του στο ΠΣΑΚ.

Καταζητείται ο Λάζαρος!


Έρευνες για τη σύλληψη του Λάζαρου Παπαδόπουλου διεξάγει η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, με την κατηγορία ότι χτύπησε όργανο της τάξης!
Όπως πληροφορηθήκαμε, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ καταζητείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς υποστηρίζουν πως χτύπησε αστυνομικό πριν από την έναρξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό!

Οι αστυνομικοί του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έψαχναν τον αρχηγό του ΠΑΟΚ κατά την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας για τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο εκείνος δεν ήταν στη λίστα αναχώρησης, μια και θα έμενε στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα τον αναζητούν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Πάντως η πλευρά του παίκτη, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, υποστηρίζει πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Εξάλλου, όπως λένε, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα τον είχαν συλλάβει τότε και δεν θα τον έψαχναν έπειτα από τόσες ώρες. Και σίγουρα αυτό είναι ένα λογικό και βάσιμο επιχείρημα…

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Την γλύτωσε απο θαύμα



Ως εκ θαύματος Περουβιανή αστυνομικός σε ατύχημα που είχε με την μηχανή της στην εθνική οδό γλύτωσε μόνο με σπάσιμο του ώμου της και μερικές μελανιές

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



πηγή

NORTHERN CYPRUS - ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - NORTH CYPRUS - CHYPRE NORD



πηγή

Η Φλόγα της «Αγάπης» στο Κοκκινόχωμα Καβάλας


Στο Κοκκινόχωμα Καβάλας φτάνει αυτό το Σάββατο (23 Οκτωβρίου) η φλόγα της «Αγάπης».
Η υποδοχή των λαμπαδηδρόμων της 8ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος θα γίνει στις 10:00 το πρωί.
Θα ακολουθήσει αιμοληψία στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Ειδικό πρόγραμμα για τους απολυμένους τριών επιχειρήσεων σε Καβάλα και Δράμα


Για την δημιουργία ειδικού ολοκληρωμένου προγράμματος για την επαγγελματική αποκατάσταση των 200 περίπου απολυμένων από τις επιχειρήσεις Δελφίνι», «Κοθάλη» και «Μάρμαρα Σκαρή», δεσμεύθηκε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, κατά τη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των νομών Καβάλας και Δράμας, καθώς και των εργαζομένων των τριών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η δημιουργία του προγράμματος που θα επιδοτεί με περίπου 30 ευρώ την ημέρα ανά εργαζόμενο επί τρία χρόνια και θα δίνει και την δυνατότητα σε όποιους από τους απολυόμενους θέλουν και μπορούν να επιδοτηθούν με 30.000 ευρώ περίπου με σκοπό την δημιουργία δικής τους επιχείρησης.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για κοινωνικές υπηρεσίες αποκλειστικά και σε υπηρεσίες διαφόρων κρατικών υπηρεσιών αλλά και σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα. Με ευθύνη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας άμεσα θα διερευνηθεί από τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις η επιθυμία ένταξής τους στο πρόγραμμα. Επίσης όσες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να το γνωστοποιήσουν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας μέχρι τις 31/10/2010.

Χθες η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας ενημέρωσε μία ομάδα 43 απολυμένων από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις σχετικά με το πρόγραμμα αυτό ενώ ο πρόεδρος του Παναγιώτης Τιάκας δήλωσε πως το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τα αποθεματικά του υπουργείου Οικονομικών. Ήδη η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου έχει ενημερώσει για το πρόγραμμα αυτό τους δήμους του Ν. Καβάλας και αναμένει την απάντηση τους έως το τέλος του μήνα.


Συμμετοχή στην πρεμιέρα της Α1 στο μπάσκετ δήλωσε η Καβάλα


Τη συμμετοχή της κανονικά στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ, που ορίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή να κάνει πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο, γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων ομάδων, και η Καβάλα, η οποία θα αντιμετωπίσει αύριο (Σάββατο) τον Ηλυσιακό στο Κλειστό της Καλαμίτσας.

Ανακοίνωση
H KAE Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ανακοινώνει ότι η Ομάδα θα συμμετέχει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Α1, με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 στο ΔΑΚ της Καλαμίτσας.

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) έχει καλέσει τα μέλη του να στηρίξουν την απεργία που έχει προκηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση, εν όψει της πρεμιέρας της Α1.

ΒΑΘ. UEFA - Πλησιάζει την δεκάδα η Ελλάδα, αλλά...


Ένα βήμα πιο κοντά στην δέκατη θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς τόσο η ισοπαλία του Παναθηναϊκού, όσο κι εκείνη του Άρη, ροκάνισαν τη διαφορά της χώρας μας από την Τουρκία, της οποίας οι εκπρόσωποι (Μπούρσασπορ, Μπεσίκτας), γνώρισαν ισάριθμες ήττες.
Ωστόσο τα νέα δεν ήταν ευχάριστα από το στρατόπεδο των ένατων Ολλανδών, καθώς οι νίκες των Άγιαξ και Αϊντχόφεν και οι ισοπαλίες των Τβέντε και Ουτρέχτης, αύξησαν ακόμα περισσότερο την μεταξύ μας διαφορά.

Υπενθυμίζουμε πως πρωταρχικός στόχος για την φετινή σεζόν (και κατά πάσα πιθανότητα ήδη επιτυχημένος), είναι η διατήρηση μέσα στην πρώτη δωδεκάδα, που εξασφαλίζει την απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League. Μακρινός, από την άλλη πλευρά είναι η κατάληψη της ένατης θέσης, η οποία αυξάνει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια από πέντε σε έξι.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1. Αγγλία 74.928 (6/7)
2. Ισπανία 70.186 (7/7)
3. Γερμανία 61.270 (6/6)
4. Ιταλία 54.838 (7/7)
5. Γαλλία 48.344 (5/6)
6. Πορτογαλία 39.996 (4/5)
7. Ρωσία 39.374 (4/6)
8. Ουκρανία 38.050 (4/6)
9. Ολλανδία 34.629 (5/6)
10. Τουρκία 33.850 (2/5)
11. Ελλάδα 30.166 (4/5)
12. Δανία 28.150 (2/5)
13. Ρουμανία 25.158 (2/6)
14. Βέλγιο 24.400 (3/5)
15. Σκωτία 24.341 (1/5)
16. Ελβετία 23.500 (3/5)
17. Ισραήλ 21.000 (1/4)
18. Αυστρία 20.450 (2/4)
19. Τσεχία 19.600 (1/4)
20. Κύπρος 18.124 (0/4)

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων απο την Κυριακή 17 έως την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κατά το επόμενο τριήμερο (Κυριακή 17 έως Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα τα φαινόμενα θα είναι έντονα:

•·Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στη Δυτική Ελλάδα (κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο) και αργότερα την υπόλοιπη Πελοπόννησο και τα Κύθηρα.

•·Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 σχεδόν σε όλη τη χώρα.

•·Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη.

•·Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

Βάσει των ανωτέρω προβλέψεων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριιήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

•·Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

•·Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

•·Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητό τους.

•·Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές για προστασία από καταιγίδες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

πηγή

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1970


Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι
H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε.
Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε...
δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες. Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια.

Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση.
Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μας βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά.
Σπάγαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους». Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε χωρίς να μας δημιουργούνται ψυχολογικά τραύματα.

Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο.
Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους.
Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε.
Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα, μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία.
Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας.
Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου!


Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα.. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;

Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη.
Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τι φρίκη!
Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ.

Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά.
Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P

Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε. Δεν θα πρέπει να μάς παραξενεύει που τα σημερινά παιδιά είναι κακομαθημένα και χαζοχαρούμενα.

Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς». συγχαρητήρια!

Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ...

«Ραντεβού» στο υπουργείο Εργασίας για τους απολυμένους επιχειρήσεων της Καβάλας


Tο θέμα της επαγγελματικής επανένταξης των απολυμένων στις επιχειρήσεις της Καβάλας «Δελφίνι», «Κοθάλη» και «Μάρμαρα Σκαρή» θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί την επόμενης Τετάρτης, στο γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του βουλευτή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, Σάββα Εμινίδη, στη σύσκεψη θα συμμετέχει επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσθένης Δασκαλάκης, εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ, εκπρόσωποι των απολυμένων των τριών επιχειρήσεων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Παναγιώτης Τιάκας και οι βουλευτές του νομού Καβάλας.

Το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο


Το όνομα του είναι Aqua Dom και σημαίνει υδάτινος θόλος.
Βρίσκεται στο εσωτερικό ενός συγκροτήματος κτηρίων στο Βερολίνο, και είναι ένα κυλινδρικό ενυδρείο ύψους 25 μέτρων με διάμετρο πάνω από 11 μέτρα.
κάτι λιγότερα από 1.000.000 λίτρα θαλασσινού νερού και πάνω από 2.500 ψάρια, τα οποία ταΐζονται καθημερινά από δύο δύτες πλήρους απασχόλησης.
Η κατασκευή του στοίχισε σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ.

Στο εσωτερικό του θόλου βρίσκεται ένα ασανσέρ χωρητικότητας 48 ατόμων. Τα τοιχώματά του είναι από διάφανο υλικό, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Aqua Dom να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία.

Το “Νησί” φεύγει


Το "Νησί" που από την πρεμιέρα του έκλεψε τις καρδιές μας ετοιμάζεται για μεγάλο ταξίδι.

Πρόκειται να πάει σε τρία τηλεοπτικά φεστιβάλ του εξωτερικού και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση των συντελεστών.

Το βέβαιο είναι πως η παραγωγή, θα βρεθεί στο επίκεντρο πολλών χωρών, που θα διεκδικήσουν την αγορά των δικαιωμάτων της σειράς.

Αναμείνατε...


πηγή

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αποχή των υπαλλήλων ΟΤΑ Καβάλας από τις εκλογικές διαδικασίες


Την απόφαση τους να απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες έχουν εκφράσει και οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού Καβάλας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος τους Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, λόγω του ότι οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαιρούνται από την εκλογική αποζημίωση που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκωνσταντίνου, εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους θα απέχουν από τις υποχρεώσεις τους το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν θα εργαστούν στα Δημοτολόγια για να εκδώσουν πιστοποιητικά ενόψει των εκλογών.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

«Το Νησί», μια σειρά ύμνος στην ελπίδα για ζωή και στον έρωτα

Το βιβλίο της Victoria Hislop «Το Νησί», εκδόθηκε στην Αγγλία το 2006 κι έγινε παγκόσμιο bestseller με 2.000.000 πωλήσεις εκ των οποίων 185.000 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Μέσα σε 4 χρόνια κατάφερε να εκτοξευθεί στις λίστες των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διασκευάζεται για την τηλεόραση ένα διεθνές best seller, το βιβλίο «Το Νησί», της Victoria Hislop. Η σειρά, η οποία είναι ένας ύμνος στην ελπίδα για ζωή και στον έρωτα. Η ιστορία ξεκινά από το 1939 και φτάνει έως και το 2001, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που αφορούν την ζωή των κατοίκων της Πλάκας και της Σπιναλόγκας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την λέπρα. Οι κάτοικοι της Πλάκας που πρέπει να κρατήσουν μυστική την ασθένεια, ενώ στην Σπιναλόγκα, οι μελλοθάνατοι Χανσενικοί, «φυλακισμένοι» πάνω στο νησί, αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινής επιβίωσης, ευημερούν, παντρεύονται και κάνουν παιδιά, καλλιεργούν, κάνουν εμπόριο, συνεχίζουν να ζουν…

Τη διασκευή έχει αναλάβει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κρητικός σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης. Τους χαρακτήρες της σειράς θα ζωντανέψουν οι ηθοποιοί: Ο Στέλιος Μάινας να υποδύεται τον Γιώργη, τον βαρκάρη που μεταφέρει, στην Σπιναλόγκα, προμήθειες και Χανσενικούς. Η Κατερίνα Λέχου υποδύεται την γυναίκα του Γιώργη, δασκάλα στην Πλάκα, που προσβάλλεται από την ασθένεια και μεταφέρεται στην Σπιναλόγκα, αφήνοντας πίσω της σύζυγο και δύο κόρες. Τις δύο κόρες υποδύονται η Γιούλικα Σκαφιδά και η Ευγενία Δημητροπούλου. O Αιμίλιος Χειλάκης, υποδύεται τον νεοφερμένο, από την Ευρώπη, που προκαλεί αναταράξεις στις σχέσεις των φτωχών ανθρώπων της Πλάκας. O Αλέξανδρος Λογοθέτης, υποδύεται το γιατρό που με τις έρευνές του, για την ασθένεια του Χάνσεν, φέρνει την ελπίδα στους αρρώστους και τις οικογένειές τους. Σε άλλους ρόλους θα δούμε τους ηθοποιούς: Μαρία Πρωτόπαππα, Τάσο Νούσια, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ορφέα Αυγουστίδη, Αννίτα Κούλη, Νίκο Ορφανό και πολλούς άλλους. Τα γυρίσματα την σειράς γίνονται στην Πλάκα, στην Σπιναλόγκα, στην Ελούντα και στον Άγιο Νικόλα.

Το νησί: Έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης


Δεν υπάρχει προηγούμενο στην χθεσινοβραδινή επιτυχία του «Νησιού»!

Η σειρά καθήλωσε 3.555. 524 τηλεθεατές, συγκεντρώνοντας μέσο όρο για το σύνολο 61,7% και για τα νεανικά κοινά 68,9%, ενώ έφτασε μέχρι και 72,8%.
Η συγκίνηση για την Σπιναλόγκα παραμένει ζωντανή μετά από τόσα χρόνια και το γεγονός ότι έριξε πάαααρα πολύ τα ποσοστά των realityδίνει μια ελπίδα ότι δεν έχει πιάσει πάτο το γούστο μας, ως τηλεοπτικό κοινό βεβαίως - βεβαίως!

Ο «Εφιάλτης στην Κουζίνα» που έπαιζε ακριβώς την ίδια ώρα άγγιξε –μετά βίας- 6,3% στο σύνολο και 6% στα νεανικά κοινά, ενώ δεν πήγε ιδιαίτερα καλά και το «Next Top Model», με το οποίο συνέπεσε το δεύτερο μισό προβολής του.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τιμοσίδης: "Οι δήμαρχοι κάνουν τα στραβά μάτια στο τσιγάρο στην περιφέρεια"


Ο κ. Τιμοσίδης με την σειρά του παραδέχθηκε ότι όντως οι δημοτικοί άρχοντες «κάνουν τα στραβά μάτια» για να μην στενοχωρήσουν τους πολίτες.

Ο νόμος για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, θα εφαρμοστεί διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης, ο οποίος πάντως παραδέχθηκε ότι καταστρατηγείται σε πολλές περιπτώσεις.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε. Νασιώκα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι με βάση τους ελέγχους που διενεργούνται σε όλη τη χώρα από την αρχή του μήνα που ξεκίνησε η γενική απαγόρευση του καπνίσματος, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά: Ενώ - όπως είπε - στους δημόσιους χώρους το μέτρο λειτουργεί, σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ) δεν συμβαίνει το ίδιο αν και είναι καλύτερη η κατάσταση στα εστιατόρια. Ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί και ενημερώνει το υπουργείο για την πορεία εφαρμογής του νόμου.


Ο ερωτών βουλευτής είπε πως ιδίως στην περιφέρεια, στις καφετέριες καπνίζουν οι πάντες, ενώ η δημοτική αστυνομία (όπου αυτή υπάρχει) θεωρεί πάρεργο την εφαρμογή του μέτρου. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι που αποφεύγουν να εφαρμόσουν το νόμο για λόγους πολιτικού κόστους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Νασιώκας ζήτησε να μην συμβεί κι αυτή την φορά ότι έγινε με την αλλαγή της κυβέρνησης και των υπουργών.


Ο κ. Τιμοσίδης με την σειρά του παραδέχθηκε ότι όντως οι δημοτικοί άρχοντες «κάνουν τα στραβά μάτια» για να μην στενοχωρήσουν τους πολίτες όμως πρέπει - είπε - εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο του πολίτη να δίνουν το παράδειγμα και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει.


Μάλιστα ο υφυπουργός έδωσε στοιχεία ερευνών σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας κατέχει την πρωτιά στο κάπνισμα, ενώ τα παιδιά από 11 έως 15 ετών καπνίζουν, συστηματικά σε μεγάλο ποσοστό. Επίσης ανέφερε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την χρήση αλκοόλ ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Επανέλαβε ότι σύντομα θα εξαγγελθεί ένα πρόγραμμα για την δημιουργία 17 κέντρων απεξάρτησης σε όλη τη χώρα, εξάμηνης διάρκειας.


Τέλος ο κ. Τιμοσίδης ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Χωριό θα γίνει η πρώτη συνάντηση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας όπου εκεί θα συμφωνηθεί το πλάνο και θα ξεκινήσει η εκπαίδευση αγωγής υγείας στα σχολεία και αμέσως θα ξεκινήσουν ενημερωτικά προγράμματα.

πηγή

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Συνελήφθη ο ανθέλληνας!


Οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου συνέλαβαν τον οπαδό της Ομόνοιας που έβαλε φωτιά στην ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ. Γνώριμος στην αστυνομία ο δράστης ως «Μαχαλεπάρης».

Ο «εμπρηστής» είναι γνωστός στην αστυνομία και έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν και τους κυβερνητικούς ιατρούς. Άμεσες ήταν οι κινητοποιήσεις και από την πλευρά της διοίκησης της Ομόνοιας που απαγόρευσε για πάντα την είσοδο στο γήπεδο στον συγκεκριμένο οπαδό. Πρόκειται για άνδρα που είναι γνωστός ως «Μαχαλεπάρης»!


πηγή

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Δοκιμαστικά θα ηχήσουν οι σειρήνες την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού, σε όλη την επικράτεια, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 μεταξύ 11:00 και 12:00 και διάρκειας ενός λεπτού.

πηγή

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Eπίσημος νέος χάρτης του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας, ο οποίος μάλιστα διαμοιράστηκε με CD σε όλα τα τουρκικά δημοτικά σχολεία, εμφανίζει την ελληνοτουρκική μεθόριο στην Καβάλα, παρουσιάζοντας την Τουρκία να έχει υπό την κατοχή της ολόκληρη τη Θράκη, μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας, την Σάμο, την Ρόδο, την Κρήτη και την Κύπρο. Η χάραξη των ''νέων'' ελληνοτουρκικών συνόρων, δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαία. Όπως παρουσιάζεται στο χάρτη, η Τουρκία εμφανίζεται να κατέχει και μέρος της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας. Ο προκλητικός τουρκικός χάρτης αποκαλύφθηκε προχθές 30/9/2009, με σχετικό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας ''Μιλλιέτ''.

Το προκλητικότερο για την Ελλάδα: Ο χάρτης θεωρήθηκε σκανδαλώδης από την ''Μιλλιέτ'', επειδή, όπως εξηγεί η ίδια, ''...παρουσιάζει να ανήκουν στην Τουρκία το Κιρκούκ, η Μοσούλη και το Άρμπιλ στο Βόρειο Ιράκ, καθώς και το Βατούμ στη Γεωργία''. Ο ίδιος πάντα χάρτης, δε θεωρήθηκε από την εφημερίδα ''σκανδαλώδης'' για την συμπερίληψη στην Τουρκία της Δυτικής (Ελλάδα) και Βόρειας Θράκης (Βουλγαρία), ούτε για τη συμπερίληψη της Σάμου, Ρόδου ακόμη και Κρήτης, ούτε επίσης για την προσάρτηση ολόκληρης της Αρμενίας.

Το ότι ο χάρτης ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, συνυπολογιζομένου, όπως είναι άλλωστε γνωστό, πως η ''Μιλλιέτ'' και η ''Χουρριέτ'' πρωταγωνιστούν διαχρονικά σε προβοκάτσιες κατά της Ελλάδος, θα έπρεπε λογικά να αφυπνίσει κάποιους σε Αθήνα και Λευκωσία. Εννοείται πως δεν θα υπάρξει κάποιο ελληνικό διάβημα.

Τι συμβαίνει τελικά στα ''βαθιά'' δωμάτια ισλαμιστών αλλά και στρατογραφειοκρατίας; Δεν πρόκειται για άλλη μια αμφισβήτηση του status της ευρύτερης περιοχής; Δεν διαφαίνεται όλο και πιό καθαρά πως, με μοχλό πίεσης τις μουσουλμανικές μειονοτήτες της ελληνικής και βουλγαρικής Θράκης, που τουρκοποιούνται ταχύτατα και δια της βίας, η Άγκυρα στήνει ένα νέο ''Κόσσοβο'';

Όπως εύστοχα γράφεται στο διαδίκτυο, ''... πρέπει να ελευθερωθεί από τον ισλαμο-τουρκικό φόβο'' η περιοχή μας, με πρώτη τη Θράκη. Να απαλλαγεί από την τυραννία του τρόμου της Άγκυρας, πριν χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόμο τρίτες δυνάμεις, ανάβοντας το τελικό πράσινο φως στους επεκτατιστές της Τουρκίας. Ας μην ξεχνούμε πως η Τουρκία εφαρμόζει διαχρονικά τη μέθοδο της Αλεξανδρέττας (πάλαι ποτέ Αλεξάνδρειας της Συρίας), όπου με τη χρησιμοποίηση μικρών μειονοτήτων, επιτυγχάνει τη διεκδίκηση και κατάληψη τελικά της περιοχής που στοχοποίησε. Όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της μαρτυρικής Κύπρου.

Η γνωστοποίηση αυτού του χάρτη ασφαλώς δεν είναι τυχαία. Είναι ένα μικρό εργαλείο, ανάμεσα σε (κυριολεκτικά) χιλιάδες άλλα, που συνθέτουν το πλέον εγγενές ίδιον της δόμησης του τουρκικού κράτους: Τον σκληρό επεκτατισμό.

πηγή

Η απάντηση των παικτών του ΑΠΟΕΛ στο κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας από οπαδό της Ομόνοιας...


Κατά την διάρκεια του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας στην Κύπρο, συναντήθηκαν ξανά δύο διαφορετικοί κόσμοι στις κερκίδες του σταδίου. Από την μία, οι γαλανόλευκες να κυματίζουν παντού, πανό να αναγράφουν...
«Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» και πατριωτικά σ
υνθήματα και από την αντίπερα όχθη κάποιοι «οπαδοί» της Ομόνοιας που στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έκαψαν μια Ελληνική Σημαία. Η απάντηση των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ δεν άργησε να έρθει…

Αφού φιλοδώρησαν με τρία γκολ την Ομόνοια, το πανηγύρισαν δεόντως! Πήραν στα χέρια τους μια Ελληνική Σημαία και έκαναν τον γύρο του σταδίου και για να μην δημιουργήσουν απορίες, ο τερματοφύλακας της ομάδας, Διονύσης Χιώτης, έκανε και την παρακάτω δήλωση:
«Το να σου βρίζουν την πατρίδα σου και να καίνε την ελληνική σημαία μέσα σε ελληνικό έδαφος, είναι απαράδεκτο και φρικιαστικό. Ελπίζω αυτό που έγινε να πείσμωσε και να πείραξε το ίδιο, του Ελλαδίτες της Ομόνοιας. Ναι αυτή η κίνηση ήταν η απάντησή μου σε αυτή τους την ενέργεια.»
Πάντα τέτοια!
πηγή

Καβαλιώτης ο Παπανικολάου!

Ο Χρήστος Παπανικολάου θα συνεχίσει την καριέρα του στην Καβάλα.

Ο 25χρονος γκαρντ έμεινε ελεύθερος σήμερα από τον Άρη και θα συνεχίσει την καριέρα του στους «Αργοναύτες». Ο παίκτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη, που τον ήξερε από την κοινή θητεία τους στους «κιτρινόμαυρους». Ο Ελληνας κόουτς έψαχνε ακόμα έναν παίκτη για εναλλακτική λύση στις θέσεις «1» και «2» και πλέον ρίχνει το βάρος στον αντικαταστάτη του Κέλβιν Λιούις...


πηγή

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στην προσπάθεια ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών


Ο Δήμος Καβάλας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών που διοργανώνει ραδιοφωνικός σταθμός και η «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ».
Το Σάββατο, από τις 8 το πρωί έως και τις 3 μετά το μεσημέρι, ειδικό φορτηγό – κοντέινερ της Ανακύκλωσης Α.Ε. θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, όπου θα συγκεντρώνει παλιές ή κατεστραμμένες ηλεκτρικές συσκευές, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της εταιρείας για την βόρεια Ελλάδα Γιάννης Καραγώγος.
Related Posts with Thumbnails