Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Ξεπέρασε και το πιο αισιόδοξο σενάριο η δοκιμή παραγωγής

Ξεπέρασε και το πιο αισιόδοξο σενάριο η δοκιμή παραγωγής που από προχθές το βράδυ, εκτελείται για να διαπιστωθεί το παραγωγικό δυναμικό του κοιτάσματος "Ε" μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης που έγινε στον βυθό του κόλπου της Καβάλας. Από χθες το πρωί, τα κοίτασμα δίνει σταθερή παραγωγή 3.000 βαρελιών την ημέρα, σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών.

Η ποσότητα αυτή είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τις 2.000 με 2.500 βαρέλια που υπολόγισαν όταν ξεκινούσαν την γεώτρηση, που έφτασε στα 3.500 χιλιάδες μέτρα μακριά από τις εξέδρες του Πρίνου, από τις οποίες θα γίνεται η άντληση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της Καβάλα Οιλ και της Ενεργειακής Αιγαίου, το κοίτασμα φαίνεται πολύ δυνατό, η πίεσή του είναι πολύ καλή, και δίνει την ποσότητα που προαναφέραμε.

Το θετικό αποτέλεσμα αυτό επέτρεψε τους ανθρώπους της Καβάλα Οιλ να πάρουν μια βαθιά ανάσα, αφού την κράτησαν αρκετούς μήνες. Όλοι ήξεραν ότι αν δεν βγει πετρέλαιο σε επαρκή ποσότητα, τα 2.200 βαρέλια που είχαν σαν παραγωγή από τις παλιές γεωτρήσεις δεν εξασφάλισαν την βιωσιμότητα της εταιρίας, ειδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσοι επέμεναν και δεν παράτησαν την προσπάθεια, όπως ήθελαν οι Κασσάνδρες, σήμερα μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι, αφού η προσθήκη 3.000 βαρελιών στην παραγωγή της Καβάλα Οιλ, δεν δίνει απλά ανάσα βιωσιμότητας αλλά και προοπτική ανάπτυξης της εταιρίας και διενέργειας κι άλλων ερευνών για πετρέλαιο στις περιοχές όπου έχει ή μπορεί να έχει δικαιώματα. Ανάμεσα σ αυτούς που αισθάνονται δικαιωμένοι είναι και ο πρόεδρος της εταιρίας Βαγγέλης Παπάς, που μόλις σιγουρεύτηκε για το αποτέλεσμα της γεώτρησης, μίλησε για όλους όσους τον αμφισβήτησαν το προηγούμενο διάστημα, για τις επιλογές συμμάχων αλλά και την επιμονή του για άνοιγμα του κοιτάσματος "Ε". "Μετά από 10 χρόνια προσπάθειας είναι δικαίωση το αποτέλεσμα των δοκιμών παραγωγής της γεώτρησης" είπε χθες το βράδυ, την ώρα που οι εξελίξεις έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

[πηγη]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails