Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΚΑΒΑΛΑ 1-0


Ο Αστέρας Τρίπολης χάρη στον Μαρσελάο επικράτησε 1-0 της Καβάλας και επέστρεψε στις επιτυχίες. Μέτριο το θέαμα, δίκαιη όμως η νίκη των Αρκάδων, που σκόραραν στο 62’ με τον μετρ των στημένων φάσεων Μαρσελάο να παίρνει την κεφαλιά από το κόρνερ του Ουριμπάρι. Ατολμη η Καβάλα δεν δικαούταν κάτι από το παιχνίδι.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύο ταχυτήτων από τις δύο ομάδες, στον βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη βροχή. Γρήγορος ρυθμός στα πρώτα 20 λεπτά, με ευκαιρίες εκατέρωθεν, μετά επακόλουθη πτώση και στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους ο Αστέρας «ζεστάθηκε» και πλησίασε δύο φορές κοντά στο γκολ.

Στο 9’ ο Μπαστία με μακρινό σουτ δοκίμασε την τύχη του, ήταν άστοχος όμως και στο 12’ η Καβάλα έχασε την καλύτερή της ευκαιρία, όταν ο Ονουάτσι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αναστασόπουλο στο τετ-α-τετ και ο τερματοφύλακας του Αστέρα έσωσε την ομάδα του. Στο επόμενο λεπτό το ανάποδο ψαλίδι του Ουντότζι δεν είχε αποτέλεσμα, όπως και η ατομική προσπάθεια και σουτ του Πετκάκη στο 15’. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Αργυρόπουλος δεν δυσκόλεψε με μακρινό σουτ τον Κάλατς.

Οι γηπεδούχοι «ξαναφάνηκαν» στο ματς μετά το 35’ και στο 37’ ο Κάλατς εντυπωσιακά σε κόρνερ έδιωξε την κοντινή κεφαλιά του Καρέρα, ύστερα από την σέντρα του Ουριμπάρι, ενώ στο 39’ πάλι ο Καρέρα δεν είχε καλό τελείωμα, παρότι βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση. Οι Αρκάδες πλησίασαν στο 42’ στο γκολ αλλά και πάλι ο Κάλατς με καλά αντανακλαστικά έδιωξε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Μαρσελάο.

Στην επανάληψη και πάλι ο ρυθμός ήταν υποτονικός, όμως στο 62’ ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με τον Μαρσελάο. Ο Ουριμπάρι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βραζιλιάνος με φαλτσαριστή κεφαλιά επιβεβαίωσε πως είναι πολύ δυνατός στις στημένες φάσεις. Οι Αρκάδες πήραν το προβάδισμα και ο Γούτης έπρεπε να κάνει κάτι για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, περνώντας στο ματς τα βαριά χαρτιά Ορούμα, Σμολάρεκ και Ρινκόν.

Στα τελευταία λεπτά οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η Καβάλα είχε ανοιχτεί για την ισοφάριση και έφτιαξαν ευκαιρίες, αλλά δεν πέτυχαν το δεύτερο γκολ. Στο 85’ το σουτ του Τσέζαρεκ πέρασε άουτ και στο 87’ ο Μπαστία απώλεσε μοναδικό τετ-α-τετ με τον Κάλατς, η μπάλα πέρασε άουτ. Εστω κι έτσι ο Αστέρας κράτησε το πολύτιμο 1-0 και ντούμπλαρε τις φετινές νίκες με την Καβάλα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Αστέρας Τρίπολης – Καβάλα 1-0

62’ Μαρσελάο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Μπαστία, Καρέρα, Βίλτσες (92' Μπαρτολίνι), Ουντότζι (59' Εντερ), Τσέζαρεκ (90' Λαδάκης).
ΚΑΒΑΛΑ: Κάλατς, Πετκάκης, Ψωμάς, Μουρ, Παβίσεβιτς, Σιόντης, Λεοντίου (64’ Ορούμα), Ονουάτσι, Λάκης (75’ Ρινκόν), Σόσιν, Ιωάννου (68’ Σμολάρεκ).

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος / Λάκης
[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails