Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Εκτελέστηκαν δυο Κινέζοι για το.. μολυσμένο γάλα!

Εκτελέστηκαν το πρωί της 24ης Νοεμβρίου, δύο στελέχη της εταιρείας Sanlu στην Κίνα, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για το σκάνδαλο με το μολυσμένο με μελαμίνη γάλα, που κόστισε τη ζωή έξι βρεφών και 300,000 μικρών παιδιών που αρρώστησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση των κινέζικων Αρχών.

Οι δύο Κινέζοι επιχειρηματίες, ο Zhang Yujun και ο Geng Jinping είχαν καταδικαστεί σε θάνατο και εκτελέστηκαν σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο ο Zhang Yujun εκτελέστηκε γιατί «έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια με επικίνδυνα μέσα» και ο Geng Jinping επειδή «παρήγαγε και πουλούσε τοξικές τροφές».

Το γάλα το παρήγαγε και το διέθετε στην αγορά ο όμιλος Sanlu.

Άλλα 19 στελέχη δικάστηκαν και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης τον περασμένο Ιανουάριο, μεταξύ των οποίων ήταν η γενική διευθύντρια της εταιρείας Tian Wenhua, η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αφού γνώριζε για το μολυσμένο γάλα που εμπορευόταν η εταιρεία της.

Οι οικογένειες των θυμάτων εξοργίστηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου για την Tian Wenhua, αφού περίμεναν να καταδικαστεί και εκείνη σε θάνατο.

Η μελαμίνη χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών υλών και λιπασμάτων. Όταν προστεθεί ως ενισχυτικό στις τροφές μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα νεφρά.

Το τοξικό γάλα πουλήθηκε σε μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες και στο εξωτερικό, όπου χρησιμοποιήθηκε ως συστατικό σε σοκολάτες, γιαούρτια και άλλα προιόντα.

Τα εν λόγω προϊόντα αποσύρθηκαν από την αγορά, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Το Σεπτέμβριο του 2008, το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι αρρώστησαν χιλιάδες παιδιά από την κατανάλωση μολυσμένου γάλακτος με μελαμίνη.
apolitistosteki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails