Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΒΑΛΑ - Βόμβα» με Ραίτσεβιτς!


Δεν πέρασε καν μια ημέρα από τη δήλωση του Κώστα Πιλαφίδη πως για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της Καβάλας δεν αποκλείεται να υπάρξουν και διορθωτικές κινήσεις αν χρειαστεί. Το απόγευμα της Τρίτης (6/10) η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του Μίροσλαβ Ραίτσεβιτς. Ο δυναμικός σέντερ είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου.
Η ανακοίνωση
«Σε μία ακόμη μετεγγραφική ενίσχυση προχώρησε η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, αποκτώντας τον Μίροσλαβ Ραίτσεβιτς-Μαρίνος. Ο Ραίτσεβιτς γεννήθηκε στο Βρμπας της Σερβίας και έχει ύψος 2μ.07. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπουντούτσνοστ Ποντγκόριτσα στα τέλη της δεκαετίας του '90. Το 1999 εντάχθηκε στο δυναμικό του Αρη Θεσσαλονίκης αφού απέκτησε ελληνικό διαβατήριο. Με την ελληνική ομάδα έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις τη σεζόν 2000-1 και γρήγορα εξελίχθηκε σε αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας.
Με τους "κιτρινόμαυρους" κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2004 αλλά και το FIBA Champions Cup το 2003 όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού του φάιναλ-φορ όταν και σημείωσε, μετά από επιθετικό ριμπάουντ, το νικητήριο καλάθι της ομάδας του.
Τη σεζόν 2005-6 εντάχθηκε στο δυναμικό του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου ομάδα στην οποία αγωνίσθηκε και την περσινή (2007-8) σεζόν στο ULEB Cup όντας ο βασικός σέντερ της ομάδας και ένας από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες της. Ενδιάμεσα, τη σεζόν 2006-7 πήγε στη Ρωσία για λογαριασμό της Ντιναμό Μόσχας που έπαιζε στην Ευρωλίγκα όμως στάθηκε άτυχος αφού ένας τραυματισμός τον κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης.
Το 2006 πήρε το χρίσμα του διεθνή στην Εθνική Σερβίας μετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, ενώ πέρυσι είχε 22 συμμετοχές με τον Πανιώνιο στην Ελλάδα (με 107 πόντους και 301 λεπτά συμμετοχής) και 10 στην Ευρώπη (με 58 πόντους και 144 λεπτά συμμετοχής).
Πρόκειται για έναν δυναμικό σέντερ που αρέσκεται σε εντυπωσιακά καρφώματα, δεινός ριμπάουντερ αλλά παράλληλα και καλός σουτέρ τριών πόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails